Kan ik mijn kat aanleren om in onze eigen tuin te blijven en dat ze niet naar de buren gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad zul je dan de hele dag alert moeten blijven, de kat terugzetten, etc. Wat misschien kan helpen is als de kat naar de buren gaat (is er een hekje o.i.d. waar hij/zij overheen moet?), om dan met een plantenspuit of iets anders de kat af te schrikken. Misschien dat hij/zij het gaan naar de buren dan met de plantenspuit relateert. Maar ik schat de kans niet erg groot. Met onze katjes lukte de plantenspuit, alleen dan voornamelijk in gevallen als in de gordijnen klimmen e.d. Als je het toch wilt proberen, zorg er dan voor dat je kat jou niet ziet. Anders relateert hij/zij de spuit misschien met jou, en dat wil je ook niet...

Nee dat gaat je niet lukken.... Tenzij je met een knuppel de hele dag gaat staan waken, dan heb je een kleine kans....

Nee, dat lukt je niet. Tenzij je je tuin afschermt met gaas of een grote ren bouwt ofzo.

nee, het natuurlijke leefgebied van de meeste katten is groter dan je tuin, en bovendien zijn katten enorm onderzoekend en nieuwsgierig. je zal het moeten zoeken in het afzetten van je tuin met gaas, stroomdraadjes, of invisible fence.

Het beste zou zijn om de tuin af te zetten. Dan blijven jouw katten in de tuin en kunnen vreemde katten ook niet in jou tuin komen. Op de site kattengedragstherapie staat methoden om de tuin af te rasteren.

Bronnen:
http://www.kattengedragstherapie.nl/

Waarom zou je dat willen? Omdat de buren er last van hebben? Vogels zitten toch ook ongevraagd in je tuin en mieren, egels, spinnen en noem maar op. Mensen moeten niet altijd zo mij,mij,mij zijn en ook eens wat voor de natuur overlaten waar katten ook onder vallen.

Nee een kat is een roofdier,en die hou je niet tegen. het zit in zijn natuur,om op onderzoek uit te gaan.

De tuin afzetten met een kleine schrikdraadzet, houdt honden en katten binnen of buiten. Het lijkt zielig, maar dat valt best wel mee, heel snel weet de kat dat hij niet verder kan en iets hem tegenhoudt. Deze schrikdraadzet is ontwikkeld tegen reigers bij de vijver. Het is veel minder sterk dan het schrikdraad bij paarden en koeien. Schrikdraad gebruikt men met succes bij koeien, paarden, geiten en schapen. Ook in de dierentuin ziet men vaak het gebruik van schrikdraad. Ik heb het zelf rondom mijn vijver, omdat anders mijn eigen kat mijn mooiste vissen er uit hengelt. Hij gaat niet eens meer naar de vijver, hij kijkt er niet eens meer naar.

Hoi allemaal, het antwoord is heel simpel. Ga met een waterpistool,bij de poort naar je buren staan. Zodra je kat er door,wil spuit je een beetje water naar hem/haar toe. Mijn vriendin werkt in een dieren winkel,zij deed dit met onze kat ook en hij gaat niet de winkel uit. gr

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100