Mijn hond eet niet wat nu?

ik heb een hond van 9, die is 3 weken geleden naar de dierenarts geweest voor een ontsteking. heb ze medicijnen gehad. de ontsteking is nu weg. maar nu eet ze niet meer. wel drinken, en ze braakt veel. wat zal dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo snel mogelijk terug naar de dierenarts, natuurlijk!! Even niet eten is niet erg, maar als je hond het gedronken water er weer uitgooit, is de situatie ernstig!!

gewoon wachten tot de hond nog zieker word en dan als het te laat is naar de dierenarts. sommige mensen. .

Direct terug naar de dierenarts. Die doet eerst een onderzoek en zal je dan ook eventueel het aansterkend voer meegeven, dat alleen bij dierenartsen te verkrijgen is. Het is lichtverteerbaar en gaat er ook bij slecht etende honden goed in, eventueel verdund in een spuit. De dierenarts zal je precies vertellen wat er moet gebeuren. Dat kunnen wij hier niet.

Het kan een maag-darm virus zijn, maar ik zou geen risico nemen als je hond zoveel braakt. Bij mijn eigen honden handel ik als volgt: 1 dag braken is geen probleem, maag rust geven, geen eten, wel water en eventueel een beetje kippenbouillon. Braakt de hond gedurende die rustdag nog altijd dan direct naar de dierenarts! Hetzelfde geldt als de hond naast braken ook diarree heeft. Als de hond tijdens de rustdag niet meer braakt, vocht binnenhoudt en niet zieker wordt en/of koorts krijgt op dag 2 een beetje rijst met gekookte kipfilet geven, niet te veel, met een paar hapjes beginnen. Gaat dit goed dan op dag grotere porties gekookte kipfilet. Gaat dit goed dan dag erna weer normaal eten. In plaats van rijst/kip kun je ook zonder consult licht verteerbare voeding kopen bij de dierenarts en dit aanbieden. Bouw het eten altijd rustig op! Niet eten is niet zo erg, niet drinken en/of vocht braken (dus braken zonder dat de hond eet) is reden om zo snel mogelijk contact te zoeken met de dierenarts. Hopelijk gaat het al wat beter met je hond, sterkte hoor!

Hetkan zijn dat de medicijnen de ontsteking hebben verholpen, maar dat ze tegelijkertijd de maag /en/of ingewanden hebben geirriteerd, of zelfs de darmflora naar de knoppen hebben geholpen. Terug naar de dierenarts, zo snel mogelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100