Waarom vermelden dierenarts(praktijk)en hun tarieven niet op hun website?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de meeste tarieven niet eenduidige te vergelijken zijn en dus publicatie oneerlijke concurrentie zou opleveren. Omdat klanten niet zien waar de prijzen op zijn gebaseerd en dat kan je neit allemaal in een prijslijst opnemen. De enige tarieven die je een beetje redelijk met elkaar kan vergelijken zijn van bijvoorbeeld een enting/castratie/sterilisatie e.d. Maar ook daarin zijn verschillen die te verklaren zijn. Waar de ene dierenarts met een goedkoper tarief voor een enting wellicht extra rekent als er ook nog nageltjes geknipt worden en tandsteen wordt verwijderd, zal een andere dierenarts met een duurder entingstarief waarschijnlijk makkelijker kosteloos extra handelingen verrichten tijdens een consult voor een enting. Rekent de ene dierenarts een duur consulttarief, ongeacht of het consult lang duurt, zal de goedkope dierenarts jou misschien een dubbel consult laten betalen als het consult erg lang duurt. Tarieven voor gebitsbehandelingen verschillen bijvoorbeeld heel erg per dierenarts, maar zijn ook moeilijker te vergelijken. Er moet naar het totaalplaatje gekeken worden. De ene dierenarts rekent een minuuttarief waar narcose en extracties e.d. al inbegrepen zijn. De andere dierenarts rekent los de narcose, los de extracties/ handelingen etc. Hoewel er natuurlijk zeker goedkopere en duurdere dierenartsen zijn, kan je beter niet zomaar op de goedkoopste afgaan. Het tarief is gebaseerd op de kosten en die komen ergens vandaan. Het operatietarief van een dierenarts die altijd met narcosebewaking en ECG werkt, zal vanzelfsprekend duurder zijn, maar wil je niet ook liever dat er extra bewaking is tijdens de narcose van je lieveling? En zo kan ik nog wel tig voorbeelden opnoemen waar de prijsverschillen vandaan komen. Bij de keuze voor een dierenarts kies je beter voor een dierenarts waarbij jij en je dier zich prettig voelen, die je vertrouwd en die deskundig is en dan zijn prijsverschillen minder belangrijk.

veel dierenartsen vermelden wel degelijk de tarieven voor gangbare behandelingen. als voorbeeld zet ik een link neer naar mijn dierenarspraktijk. http://www.keerhoeve.nl/index.php/praktijkinformatie/tarieven/57-tarieven-gezelschapsdieren

ivm concurrentie. het kan mensen een verkeerde indruk geven. Een kat met vlooien kan genoeg hebben aan een vlooienband, terwijl de andere een kuur nodig heeft ivm de verwondingen erdoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100