Kan je veilig een hond kopen via marktplaats?

Omdat ik opzoek ben naar een kruising ben ik op marktplaats een ideale tegen gekomen. Omdat het een kruising is zijn er geen fokkers die dit soort fokt. De vrouw deed zich betrouwbaar overkomen maar het blijft een gok. Het is geen goedkoop 300 euro hondje dus de prijs is bijna net zoveel als bij een fokker. De ouders zijn in huis en het is de laatste pup (9.5 weken) in het nest. Hij is best groot al. Zij verkoopt alleen deze hond dus geen 20 soorten in een hok. Hoe betrouwbaar kan dit zijn? Of het het ten alle tijden een kwestie van geluk hebben?

Toegevoegd na 6 uur:
Beste allen!

Bedankt voor jullie reacties. Mede hierdoor zijn we tot onze besluit gekomen om dit hondje niet te kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat ze het puur om de centen doet lijkt me wel duidelijk. is de hond wel genent? heeft het een PP, en een gezondheidsverklaring van de DA? is er wat te vinden onder haar naam via google? heb je gegevens al gecontroleerd, weet je zeker dat ze niet elk jaar een nest heeft met deze combinatie (waardoor de moederhond uiteindelijk is uitgeput wat ook zeer nadelig kan zijn als je pup wat ouder is en er dingen aan het licht komen die je nooit eerder had kunnen zien) is de vrouw nog zo aardig als je vraagt om een kopie van haar ID omdat je tegenwoordig zoveel rare dingen hoort en het op safe wil spelen. welke voeding krijgt de pup, zijn ze al begonnen met het zindelijk maken, wat hebben tot nu toe gedaan om het diertje te socialiseren, kent het begrippen als bv 'zit' en lig? is de vrouw opdringerig en bijzonder aardig (pup verkopen levert tenslotte een paar leuke knaken op en het is een last en kostenpost minder) hoeveel weet je eigenlijk van haar (heb je bv contact via de mail, heeft ze dan een vaag mailadres of staat er een deel van een naam of andere persoonlijke gegeven in?) kortom via marktplaats weet je het nooit, en sterker nog, zelf een erkende fokker kan geen garantie geven dat een aangeschafte pup altijd 100% gezond is. hoe makkelijker het is om anoniem een dier te verkopen hoe meer oplichters en afzetters hier gebruik van maken. hoe meer mensen dus anoniem handelen, hoe meer ze te verbergen hebben. met dit in je achterhoofd is het meer een kwestie van je ogen open houden, goed opletten, mogelijke broodfokkers die simpel geld willen bijverdienen een stap voor te zijn, en uiteindelijk ook altijd wel een kwestie van geluk. dieren blijven dieren, en elk dier kan wat (gaan) mankeren, zelf een hond met de meest mooie stamboom die van een zeer verantwoorde fokker afkomt. laat je niet lekker maken met een garantie als de pup niet goed zou zijn. de meeste aandoeningen komen pas op latere leeftijd aan het licht (tenzij de pup al heel vroeg zwaar en heel duidelijk wat onder de leden heeft uiteraard) maar dan is de garantie al lang en breed afgelopen, of is de o zo aardige fokker ineens nergens meer te vinden, of kan je niets bewijzen. slapen doen we 's nachts dus blijf realistisch denken en met je voetje op de grond staan (al liepen er tig perfecte pups rond daar)

Daar kunnen wij natuurlijk niks over zeggen. Het beste is meestal een paar keer gaan kijken, en op je gevoel afgaan. Als het niet goed voelt, niet doen. Het kan natuurlijk zomaar een per ongeluk nestje zijn geweest. Dan vind ik an sich 300 euro wel aan de flinke kant, maar je hebt ook behoorlijk kosten aan een nest puppies, zeker als hij al bij de dierenarts is gechecked, ingeent en ontwormd. Het is dus niet gezegd dat ze er ook daadwerkelijk iets aan overhouden. Bovendien nemen mensen veel eerder hals over kop en ondoordacht een huisdier als het (bijna) niks kost. Dus als het klikt met de hond , het is een leuk beestje en je kunt hem goed hanteren, dan zou ik niet weten waarom je het per se niet zou moeten doen. Nogmaals ; volg je gevoel. Rasgebonden problemen heb je met dergelijke kruisingen veel minder snel, tenzij het natuurlijk een kruising is van twee 'probleemrassen', maar je kunt nu eenmaal niet alles vantevoren weten Overweeg dus ook de eventuele risico's.

Eerst zelfs een onderzoekje doen: Ga er kijken, als er dingen of plekken zijn die je niet mag zien, dan weet je genoeg. Als ze zegt dat beide ouders in huis zijn, dan moet dat ook zo zijn. Je merkt ook meteen hoe ze omgaan met de honden. Google haar naam en adres en eventuele andere gegevens. Al met al: Ja, als je een beetje oplet kan je prima een hond via marktplaats kopen. Toegevoegd na 2 minuten: Vraag bij welke dierenarts ze zitten en neem contact met ze op. Check ook of er eventueel iets over de dierenarts bekend is.

dat kan dat best.. een hond die je bij een erkende fokker koopt kan ook ziek worden.. Je doet er wel goed aan, om eerst goed te gaan kijken, zijn de ouders er, in wat voor omstandigheden tref je het hondje aan!! Is het hondje geent, en ontwormt!! allemaal dingen die je moet vragen.. voor 300 euro mag je dit wel vragen, en het is niet zo dat alles via marktplaats niet goed zou zijn.. Mijn zoon heeft 6 weken geleden een boomer hondje via marktplaats gekocht, die was 250 euro, en hond was geent en ontwormt en zat ook nog een paspoort bij! dus je moet idd geluk hebben...

Een rasloze hond van 800 euro is een veel te hoge prijs. Dat kunnen ze per pup in een nest nooit hebben uitgegeven. Als een fokker van raspups 200 euro meer telt, dan zit daar ook de onkosten voor shows in en de wedstrijden die ze hebben gelopen op keuringen. Daar komen nog de stambomen bij, de heupkeuringen en oogonderzoeken bij sommige rassen. De inentingen en nog heel wat zaken die niet tellen voor een rasloos nestje. Het paspoort waar Marion over schrijft is geen kostenpost, dat wordt automatisch verstrekt bij de eerste inenting van een pup. Is de pup ontwormd? Zijn de ouders. ook al is het een mix, gekeurd op gebreken die bij een fors hondenras regelmatig voorkomen? Je moet veel verstand hebben van honden wil je op Marktplaats terecht kunnen. Al ziet de pup er goed uit, dat is geen garantie voor gebreken die er via de ouderdieren ingeslopen zijn, als de ouderdieren niet zijn onderzocht en vrij bevonden van rasspecifieke afwijkingen. Met al mijn hondenkennis zou ik dit niet aandurven en zeker dit bedrag er niet voor betalen.

ja hoor je kan wel veilig een hondje kopen via de markt plaats zelf heb ik ook af en toe een nestje dus ik weet wel waar je op moet letten bij een aanschaf hoe liggen de pupjes erbij, is het schoon, maar in jouw geval zijn de pupjes al weg is de pup in huis of zit het met de ouders ergens in een schuur, iets wat ik zeer onwenselijk vind, alhoewel dat niets over de gezondheid zegt maar dan is de socialisatie wat moelijker hoe zien de ouders eruit en hoe is hun gedrag vraag naar de gezondheid van beide ouders is de pup geent en heeft die een gezondheidsverklaring en 300 euro is echt niet teveel als je een werpkisthuurt met lamp 12 euro per week als de moeder voor een echo is geweest om te kijken of ze zwanger is 100 euro de dekking kosten 200euro en in ons geval moesten we er 600 km voor rijden dus ook brandstof kosten het extra voer wat de moeder krijgt vanaf 5 weken zwangerschap en na de geboorte is dat 3 a 4 x zoveel dan de normale hoeveelheid iedere dag de kist verschonen dus elke dag een was na 3 weken gaan de pupjes zelf eten, tel uit je winst 2of 3x ontwormen dan de inenting 30 euro per pup het speelgoed wat je aanschaft waar ze mee kunnen spelen en dan nog al het werk wat je er mee hebt om ze te socialiseren en zindelijk te maken voor ze naar het nieuwe baasje gaan en de baasjes die zo vaak mogelijk willen komene kijken met de nodige bakjes koffie en koekjes en bij ons krijgen ze ook ieder een video mee van de geboorte tot ze uit huis gaan met een karakter test zodat de juiste pup bij het juiste baasje is en dan vraag ik 350 euro even nog een vraagje hoe reageert de pup op jullie, het is dan wel de laatste en je wilt hem ook graag maar er moet wel een klik zijn van bijde kanten

Via Marktplaats kan je gewoon betrouwbaar een hondje kopen. Wij hebben onze hond ook zo gekocht. Onze hond was ook niet zomaar 300 euro en het was ook erg ver weg. Wij hebben het gewoon gedaan. Die vrouw had een nestje thuis gefokt. Dan is dat waarschijnlijk niet voor het geld en aangezien de ouders erbij zijn, en zij geen andere honden fokt is het gewoon betrouwbaar. Ik zou zeggen: Gewoon naartoe gaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100