Is zo'n gestippeld paad ook een schimmel? (Zie foto)

Zijn alleen witte paarden schimmels of ook zo'n gestippelde paarden?

Toegevoegd na 23 uur:
Ik heb gegoogeld op 'schimmel paard' en kreeg toen die plaatjes dus ik wou weten wat voor 'n soort dat was maar blijkbaar appelschimmel.
ALVAST BEDANKT

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een schimmel is een wit paard. Maar ook een niet helemaal wit paard kan een schimmel zijn. Schimmels zijn als veulen nooit wit. Pas als ze ouder worden, begint de vacht van het veulen langzaam witter te worden. Op de rug, op de neus, en in de staart. Het wit worden van een jong paard wordt “schimmelen” genoemd. Het schimmelen van de vacht kan heel snel gebeuren bij het ene paard en heel langzaam bij het andere paard. Tenslotte wordt de vacht helemaal wit, met hier en daar kleine zwarte of bruine vlekjes. De huid onder de vacht blijft zwart. Dit zorgt ervoor, dat de schimmel geen last krijgt van de zon. De paarden op jouw foto's zijn geen schimmels, maar paarden met gestipte vachten. Toegevoegd na 16 minuten: De eerste is een Belgisch trekpaard, met als kleurslag appelschimmel. Een zeldzame soort! Die naam is verwarrend, aangezien het hier niet gaat om een schimmel maar om een roan. De veulens worden doorgaans donker geboren, en naarmate zij ouder worden lichter van kleur. De tweede is een Appaloosa, een paard dat opvalt door zijn bijzondere vachttekening.

Bronnen:
http://www.bokt.nl/wiki/Nederlands_trekpaard
http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/2008...

Zo te zien heb gegoogled op appelschimmel en afbeeldingen. Dus je hebt zelf de vraag uit je eigen antwoord bedacht. Het zijn dus appelschimmels!

nee een speciaal ras. appaloosa. maar de bovenste zou een schimmel kunnen zijn. een schimmel word donker geboren en in drie jaar licht.

De bovenste foto toont een blauwschimmel. Er zijn blijvende en veranderlijke schimmels. De laatste categorie, die veel vaker voorkomt, wordt donker (zwart, bruin, vos) geboren, en wordt geleidelijk wit. Bij een Lipizzaner, die bruin wordt geboren, duurt dat wel en jaar of 12, maar bij andere rassen kan het ook vlugger gaan. Een schimmel hoeft ook helemaal niet perse wit te zijn of te worden. Dat heb je alleen maar bij een blauwschimmel. Maar er zijn ook bijvoorbeeld rood-, zwarts-, ijzer- en vliegenschimmels, om er maar een paar te noemen. Een vliegenschimmel heeft veel kleine vlekjes, kleiner dan op de onderste foto. Verwar een schimmel ook niet met een roan. Uiterlijk zie je soms weinig verschil, maar genetisch zit dat anders in elkaar. De onderste foto toont een Appaloosa. Dat is zeker geen schimmel, maar een specifiek soort bont. Vergelijkbaar met de kleur van een dalmatiër.

Bronnen:
http://www.jkwiersema.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100