Vrouwtjes konijn dekt mannetje?

Nadat ons vrouwtjes-konijn een nestje konijntjes had gekregen, hebben we het mannetje laten helpen. Dat is nu ruim een jaar geleden. Op een gegeven moment begon het vrouwtje, het mannetje te dekken. In eerste instantie maakten wij er geintjes over, dat ze wraak wil nemen. Zodat het mannetjes ook voelt, hoe het is om kleintjes te moeten werpen.
Maar nu doet ze het nog steeds en begin ik mij af te vragen of dit normaal gedrag is en wat ik er aan kan doen, zodat dit ophoudt. Dit gaat namelijk dag en nacht door. Wanneer zij ons ziet, jaagt ze het mannetje op en kruipt ze er gelijk op.

Iemand enig idee wat te doen ????

Alvast bedankt voor de antwoorden/ oplossingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het een paar maanden aan de gang, of een paar weken? Als het een paar weken is, is er vrij weinig aan de hand. Dan ligt het namelijk gewoon aan de tijd van het jaar, wanneer ze de behoefte hebben een nestje te maken. Mijn 2 vrouwtjes konijnen doen nu niet anders ;-) Het zou echter niet al een paar maanden, dag en nacht zo moeten zijn. Wat er dan is weet ik niet, maar ik denk dat je je weinig zorgen hoeft te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100