hoe kun je kikkers en kikkervisjes het beste verzorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrijlaten in een schone sloot. Diverse kikkersoorten zijn beschermd en mogen niet in gevangenschap gehouden worden. Doe niet mee met het uitsterven van deze interessante amfibieënsoort!

Bakje in de vensterbank enkele 10 tallen zijn meer dan genoeg. De kikkervisjes schrapen langs aangroeisels en zullen ook van vlokken visvoer knabbelen. Zorg dat er iets in de bak zit waar de jonge kikkertjes op kunnen zitten en breng ze dan weer terug waar ze vandaan komen. Als het eenmaal kleine kikkertjes zijn hebben ze heel kleine insecten nodig als voer en mag je ze niet meer houden. Verder zijn de kikkervisjes heel gemakkelijk omdat ze al snel door longen ademen en geen levend voer nodig hebben.

Uiteraard is de beste oplossing voor de visjes terug de natuur in. Van de hele klomp dril die gelegd wordt, halen uiteindelijk maar 3 of 4 dieren het volwassen stadium. Zelfs groene kikkers eten de kleine bruine kikkertjes als ze aan land gaan, afgezien van alle andere natuurlijke vijanden die ze onderweg nog tegen komen. Kikkervisjes eten vooral algen die ze van de stengels van waterplanten schrapen met hun tandjes, een oplossing zou zijn zorgen voor aanvoer van vers materiaal, ik bedoel daarmee uit de vijver of de sloot (half vergaan materiaal zit ook vol met algen), wat ook nog kan is drijvend visvoer, vlokken, op het oppervlak te strooien, dat eten ze ook en wat ook nog kan is tubifex of tartaar. Het nadeel daarvan is dat je veel ontlasting krijgt en dus het water zal moeten verschonen op een geven moment wordt dat vies en vooral bij warm weer. Maar zoals ik al eerder aangaf de natuur is waar ze thuis horen. Het wegnemen van kikkerdril is verboden bij de flora en faunawet, artikel 11. Toegevoegd na 2 minuten: http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.html?&no_cache=1&view=single_thread&cat_uid=3&conf_uid=3&thread_uid=6671

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100