Welke koudwater vissen mogen in een bak van 20x40x20 cm?

En gewoon kraanwater

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n bakje is eigenlijk veel te klein voor vissen. Je zou er wel garnaaltjes in kunnen houden. Dat is ook erg leuk! Bijvoorbeeld vuurgarnalen of crystal red.

De koudwatervis in Nederland is de goudvis. De verzorging hiervan is bijzonder eenvoudig. En wanneer je dit goed doet ..... kan je goudvis tot 20 jaar oud worden !

Voor goudvissen is de bak veel te klein, maar voor wat guppen prima, wel eerst zorgen voor waterplanten en een laagje bodemsubstraat. Licht genoeg zetten voor de groei van je plantjes.

Stekelbaarzen, en de grondelsoorten die je nu in het rivierengebied vindt. Als je een schooltje wilt zijn vetjes geschikt. Dat zijn erg mooie visjes die klein blijven. Een mannelijke stekelbaars kun je alleen maar in zijn eentje houden. Je kunt ook kuit zoeken en wat jonge baarsjes opkweken. Op het ogenblik moet dat goed te vinden zijn, lange witte netvormige slingers tussen takken in de oevers.Neem niet teveel eieren mee, want meer dan 15 visjes zijn lastig te voeren. Je kunt ook wat later gaan zoeken en kuit van andere vissoorten gebruiken. In de oevers van veel wateren kun je nu ook nogkleine zeeltjes tegenkomen. Dat zijn erg mooie visjes en ze groeien meestal niet zo snel. Ook de blauwband is een geschikt visje dat in het Maasgebied talrijk voorkomt. De andere geschikte visjes zijn beschermde vissoorten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100