Heeft iemand tips voor misdragende kat?

Mijn kat sloopt 's nachts alles, daarom heb ik haar voort 's nachts in een bench. Dat ging de eerste paar nachten echt super goed!
Nu poept en plast ze elke nacht de hele bench vol..Wat ik echt super zielig vind.
Ik kan haar niet loslaten in mn woon/slaapkamer, want dan sloopt ze alles.

Ik wil proberen de bench op de gang te zetten en de kattenbak ook en dan het deurtje open te laten, maar dan haat ze uitgebreid aan die drie deuren staan te krabben..

Dit is een BINNENKAT.. en ik heb echt tips nodig wat ik kan proberen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

door het arme dier in een bench te stoppen, maak je het alleen maar erger. verdiep je er eens in WAAROM je kat aan het slopen gaat. ik durf er wat om te verwedden dat je kat zich rot verveelt, en uit pure frustratie gaat slopen. je begrijpt dat een bench dan niet het juiste antwoord is. je kat is een binnenkat, maar ook een binnenkat wil sluipen, jagen en klimmen. daar zal jij dus in moeten voorzien, door de kat een flinke klimpaal te geven, en toegang tot fijne hoge uitkijkplekjes. ook zal je dagelijks dee tijd moeten nemen met je kat te spelen, en wel tot het beestje er zelf genoeg van heeft. varieer hierbij, gebruik hengeltjes, veters, laserlampje. zorg er ook voor dat je kat af en toe iets nieuws te ontdekken heeft. zet een kartonnen doos neer waar je wat gaten in hebt geknipt, neem eens wat eikels of een veer van buiten mee. laat haar werken voor haar eten, door brokjes te verstoppen, of dmv een voerbal te geven. een eierdoos met een gat er in is ook geweldig om naar brokjes te hengelen. je hebt een dier in huis gehaald met bepaalde behoeftes, en daar zal je in moeten voorzien.

Ik zelf heb ook 2 katten, 1 daarvan is ook erg nieuwsgierig en sloopt dus ook alles... Je moet het haar afleren door haar in de gaten te houden... Als zie iets doet wat niet mag geef je haar een duwtje of zet je haar weer op de grond. Dit blijf je zo herhalen en ze leert het af. Ik spreek uit ervaring. (klein duwtje geven dus niet bind en blauw slaan :p)

Met heel veel belangstelling en nieuwsgierigheid heb ik de vraag en daarna de antwoorden (2) en alle reacties gelezen. Dat was veel informatie en ik miste eigenlijk maar een ding: katten zijn nachtdieren! Dat houdt in dat ze overdag slapen en 's nachts leven... Voorbeeld: Ooit kreeg ik van iemand die naar het buitenland ging een hamster (worden ongeveer 2 jaar - is te overzien), wanneer ik thuis kwam uit mijn werk sliep hij/zij (in een hoekje in het kooitje) en wanneer ik in bed lag en sliep werd ik wakker van het beestje dat rende in zijn loopwiel, overdag als ik eten gaf en soms een stukje appel werd ik gebeten in mijn vinger! Waar het op neer komt, denk ik, is dat de poes van Geneweth niet tevreden is 's nachts, dat is duidelijk, Poes moet altijd bij de "schone" bak kunnen (dagelijks schoonmaken helpt), maar ik mis de acties of het gebrek aan "misdragingen" overdag. Als Poes overdag slaapt dan is dat in ieder geval in orde. Ik hoop trouwens dat Poes een binnenkat is, anders heb je een nog veel groter probleem: een buitenkat wordt nooit never meer een binnenkat! Toegevoegd na 2 minuten: Melethwen sorry, ik was vergeten je naam op te schrijven en had het dus verkeerd onthouden. Niet vreselijk belangrijk maar toch..! Toegevoegd na 5 minuten: Misschien ten overvloede: een hond geef je een educatieve tik om iets op het moment zelf af te leren. Een kat reageert soms op de plantenspuit of een duwTJE inderdaad, maar nooit een tik of nog erger een klap!

rieneke heeft wel gelijk. probeer ook maar eens je kat overdag zo moe te maken dat ze s`nachts gewoon geen energie heeft om iets te doen. dubbelzijdig plakband op je meubels en deuren wil ook weleens helpen. Groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100