Heeft iemand tips voor misdragende kat?

Mijn kat sloopt 's nachts alles, daarom heb ik haar voort 's nachts in een bench. Dat ging de eerste paar nachten echt super goed!
Nu poept en plast ze elke nacht de hele bench vol..Wat ik echt super zielig vind.
Ik kan haar niet loslaten in mn woon/slaapkamer, want dan sloopt ze alles.

Ik wil proberen de bench op de gang te zetten en de kattenbak ook en dan het deurtje open te laten, maar dan haat ze uitgebreid aan die drie deuren staan te krabben..

Dit is een BINNENKAT.. en ik heb echt tips nodig wat ik kan proberen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt pas iets aan gedrag doen als je weet wat de oorzaak is. Je dient allereerst met je kat naar de dierenarts te gaan. De kans dat haar gedrag voortkomt uit of te maken heeft met ziekte is meer dan 50% (!!!). Dit verzin ik niet, dat is wetenschappelijk onderzocht. Sowieso moet je haar niet meer opsluiten in een bench. Stel je eens voor dat jij ergens in je eentje woont, niets te doen hebt, misschien ook nog ziek bent en/of pijn hebt, en dan als je actief wordt in een klein rothokje wordt opgesloten. Ik denk dat jij dat ook niet leuk vindt. Opsluiting is ALTIJD zéér katonvriendelijk en welzijnsondermijnend en is nooit en te nimmer een oplossing. Mogelijke gedragsmatige oorzaken van haar gedrag (dus naast mogelijke medische oorzaken) zijn stress en angst. En die kunnen ook weer honderden oorzaken hebben. Zoals verveling, 's nachts honger hebben (katten hebben na drie uur alweer honger). Kortom, eerst naar de dierenarts. En dan vooral geen veearts maar een die is gespecialiseerd in gezelschapsdieren. In elk geval moet de urine onderzocht worden. Wordt er geen medische oorzaak vastgesteld dan kun je het beste een goede gedragstherapeut inschakelen. Een die je kat thuis uitgebreid komt observeren. Laat je niet misleiden door opmerkingen op internet over hbo-diploma's, want er bestaat in Nederland helemaal geen hbo-opleiding om kattengedragstherapeut te worden. Probleemgedrag komt niet uit zichzelf goed. Veel succes gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100