Gisteren in tuin gewerkt en katten (7.5 maand) mee naar buiten gehad. 1 kater moest vaak plassen. Wat kan dit zijn? (toelichting)

Gisteren lekker de katten mee naar buiten gehad (ze mogen maar durven nog niet uit de tuin) 1 van de katertjes heeft op wel 15 plekken geplast binnen vrij korte tijd (enkele uurtjes)

Vandaag ging hij ineens in de hoek van de kamer zitten en heeft 1 druppeltje urine laten "gaan"

Waar kan dit mee te maken hebben?

Toegevoegd na 2 dagen:
Bij de DA geweest (maandag al) en inderdaad een blaasontsteking. Injectie met antibiotica en 1 tegen de pijn. Kat heeft een kuurtje van 5 dagen met pijnbestrijding.

Bedankt voor alle adviezen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat lijkt verdacht veel op blaasontsteking, mogelijk met gruis. hou je katje goed in de gaten; gruis komt relatief gezien vaak voor bij jonge katers. als er eventueel een gruisje in de urinebuis vast komt te zitten, kan je katje verstopt raken; een levensbedreigende situatie. vang een plasje op en breng dat zo vers mogelijk naar de dierenarts. lukt dat niet, ga dan even met je kat naar de dierenarts, dan kan er wat urine voor onderzoek aangeprikt worden. succes!

Wat ook kan zijn is dat de kater zijn territorium aan het afbakenen is. De oude geurtjes zijn weg door het werken in de tuin en dat wil de kat niet. Dus sproeien, of zoal bij u/ jou, plassen. ZIJN geur, op ZIJN terrein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100