Heeft een Axolotl een huid van slijm?

Ik maak een werkstuk over de Axolotl en ik zou graag alle kenmerken van een Axolotl willen weten. Zijn afdeling is een Amfibie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met onderstaande links heb je vast genoeg informatie voor een werkstuk. http://nl.wikipedia.org/wiki/Axolotl http://www.axolotl.be/ http://www.eznc.org/primosite/show.do?ctx=25145,58542

De kieuwen van een 'Ambystoma mexicanum' lijken op tubifex. Tubifex is een kleine worm, doorzichtig en eenvoudig gebouwd. Dit familielid van de molsalamanders kan op drie manieren ademhalen: door de huid, door de kieuwen en door de longen. Ze leven hun hele leven in het water, omdat ze altijd hun kieuwen behouden. Dat komt door een tekort aan thyroxine, het hormoon dat door de schildklier wordt afgescheiden voor de regeling van de stofwisseling. Het tekort is te wijten aan het onvoldoende functioneren van de hypofyse.

Bronnen:
http://www.freethinker.nl/index.php?option...
http://www.rosaceus.be/vissen/?vissenID=4&...
http://www.waterwereld.nu/tubifex.php

Neen ook een axolotl heeft geen huid van slijm, afhankelijk van de waterkwaliteit kan er een slijmlaag over de huid heen zitten. Wil je goede informatie over deze salamandersoort gaan dan opzoek bij de specialisten en wel bij Lacerta, de vereniging met vele axolotl liefhebbers.

Bronnen:
http://lacerta.nl/
http://www.axolotl.be/
http://www.axolotl.nl/
http://www.eznc.org/primosite/show.do?ctx=...
http://www.licg.nl/p7/dieren/amfibie-n/axo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100