Hoe overtuig je je mama om een klein, schattig, lief poesje in huis(/appartement) te halen?

Ik wil al zooooooooo lang een poesje! Nu hebben we de kans omdat er in onze straat 8 kleintjes zijn geboren! Help me!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overtuig haar ervan dat je er echt zelf voor zorgt en ook de rommel van het beestje opruimt. Waarschijnlijk gelooft ze dit niet. Dit kun je "bewijzen"door nu met haar af te spreken dat je een bepaalde huishoudelijke taak dagelijks op je neemt voor de komende twee weken. Dan moet je dat natuurlijk ook doen en dan ziet ze dat je betrouwbaar bent en ook echt voor het poesje gaat zorgen, incl. voer en kattenbak.

Laat zien dat jij verantwoordelijk genoeg bent om voor het beestje te zorgen. Dat jij het huis haarvrij houdt, en de kattenbak verschoont. Uiteraard betaal jij de vaccinaties. Zorg ervoor dat je een baantje neemt om het eten & kattenbak vulling te kopen. Als je dat allemaal voor elkaar hebt, dan is het waarschijnlijk geen probleem meer.

Als je moeder het niet wil, vraag haar dan om precies uit te leggen waarom ze het niet wil. Misschien heeft ze wel een hele goede reden daarvoor, en dan heeft het geen enkele zin om te proberen haar te overtuigen om er wel eentje te halen. Als je vindt dat je moeder geen gelijk heeft, ga dan eerst goed nadenken hoe je op haar argumenten kunt reageren. Stel dat ze het vies vindt om een kat in huis te hebben, dan kun je uitleggen dat katten juist hele schone dieren zijn. Maar stel dat ze zegt dat er iemand in huis allergisch is voor poezen, dan houdt het natuurlijk gelijk op en is er niets tegen in te brengen. Snap je een beetje wat ik bedoel? En uiteindelijk is het toch je moeder die beslist, zij zal er waarschijnlijk ook voor moeten gaan zorgen én alle kosten moeten betalen. Onthoud wel één ding: een klein, schattig, lief poesje is maar heel kort klein en schattig en daarna zit je (als je geluk hebt) misschien wel meer dan 15 jaar met een volwassen kat. Niks klein en schattig meer, meestal wel heel lief. Maar dat is toch iets om goed over na te denken, kleine kittens worden groot ;)

Je kan met je moeder in gesprek gaan,en alle voors en tegens met haar bespreken.Misschien kun je tot een akkoord komen als jullie samen goede afspraken kunnen maken. Succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100