Waarom gedraagt mijn kitten zich zo?

Ik heb een kitten van inmiddels al 9 maanden oud. Hij is een nogsteeds volwaardige kater. Nu hier mijn vraag. Al sinds dat hij een klein ukkie was wou hij graag onder mijn kin kruipen met zijn koppie, en likt hij af en toe mijn wang of kin. Ook wanneer ik op bed lig, dan doet ie dit eigenlijk iedere nacht. Nu is dat het vreemde nog niet. Hij moet en zal ook iedere keer bij mij of mijn vriend op de wc moeten. Als wij er zijn, moet en zal hij dus naar binnen. Hij zal wanneer de deur nog open is proberen binnen te komen, en wanneer hij dicht is miauwen tot we hem binnen laten.
Ook heeft hij in het begin van onze relatie ook een paar keer wanneer mijn vriend stond te urineren met de deur open een paar keer op de pot gezeten. Toen stak hij steeds zijn koppie onder de straal. Sindsdien schopt mijn vriend hem dus uit het toilet. Waarom doet hij dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jouw kitten mag je duidelijk heel graag. ook katten die bevriend zijn likken en verzorgen elkaar. wat betreft dichte deuren; daar houden katten niet van, of de deur moet altijd dicht zijn, zodat de kat niet beter weet. katten voelen zich het meest prettig als ze controle hebben over hun territorium. dat is ook de reden dat een kat voor de deur kan staan te mauwen, om vervolgens toch niet naar buiten te willen als je de deur opent. de kat wil gewoon even zeker weten dat het nog steeds kan. wat betreft het kopje onder de straal steken; dit is geen kats gedrag, en ik denk dat hij in zijn enthousiasme even niet goed oplette. of het is een erg sullig exemplaar, dat kan natuurlijk ook. tot slot wil ik je toch het advies geven je kater rap te laten castreren, voor hij gaat sproeien. een kater die eenmaal sproeit, leert dat maar moeilijk af, ook als hij alsnog wordt gecastreerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100