Is het verstandig om onze 12 jaar oude hond nog onder narcose te laten gaan?

Onze hond (Duitse herder x Friese stabij, formaat herder), heeft last van tandsteen. Nu durft de dierenarts hem nog onder narcose te doen (hij is verder nog kerngezond), maar is het echt nodig? Of is er misschien een andere oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ouderdom en narcose Ouderdom en angst voor de narcose is wat ons betreft geen reden om een gebitsbehandeling achterwege te laten. De risico's van de narcose wegen niet op tegen de risico's van een slecht gebit (nier-, lever- en hartklepontsteking). Mits natuurlijk de narcose zorgvuldig wordt uitgevoerd. Met de huidige middelen en technieken is het mogelijk zelfs de oudste hond met een minimaal risico onder narcose te brengen.

Bronnen:
http://www.dierendokters.com/honden/verzor...

het is een bejaarde hond, en daar zou ik zelf niet te veel meer mee modderen. mocht hij tandpijn krijgen, dan zou ik eerder kiezen voor eenn pijnstiller/ontstekingsremmer. het is toch een aanslag op de weerstand, en het betreft oudere. kwetsbare dieren.

Voor gebitsreiniging wordt geen narcose toegepast maar een roesje. Dat is een veel minder belastende 'verdoving' dan een narcose. De gegeven hoeveelheid sedatie is in overeenstemming met de tijd die nodig is voor het reinigen van het gebit. Bij sedatie (roesje) wordt dan ook niet beademd en het is echt niet te vergelijken met een narcose. Voor een oudere hond hoef je in deze dus geen angst te hebben. Vraag maar aan je dierenarts.

Zou het persoonlijk niet doen als het niet echt noodzakelijk is. Tandsteen lijkt me dan ook niets dat echt onder narcose moet verwijderd worden maar ben natuurlijk geen arts. Spreek over je ongerustheid met je da voor je een beslissing neemt. Die persoon kan je waarschijnlijk meer uitleg geven waarom hij/zij dat wel nodig vind of welke andere opties er nog zijn waar je je beter in kan vinden..

ik had ook een kat die erg last had van tandsteen, hij kon er minder goed door eten en stonk ontzettend uit z'n bek, zelfs mijn andere kat wou er niet door gelikt/gewassen worden , ik ben er mee naar de dierenarts gegaan en het was een strijd! zelfs de dierenarts was er een beetje ontdaan van en zei dat we beter een roesje hadden kunnen geven dan was het voor beiden niet zo vervelend geweest. Als de dierenarts aangeeft dat het niet schadelijk is voor ons beest(je) dan ga ik van zijn vakkundigheid uit. Mijn kat was ook een oude bes maar zonder tandsteen was het voor ons allemaal prettiger!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100