wij hebben elke keer jonge kanaries,maar gaan na ongeveer 2 dagen al dood,dat gaat iedere keer zo,wij snappen het niet.iemand n idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je de vogels wel eens gecontroleerd op bloedluizen ook dit ongedierte kan de oorzaak zijn van dode kanaries.

Kanaries zijn zeer gevoelig voor tocht, zeker jongen. Belangrijk is dus ook dat de kooi niet tussen een raam en deur in staat. Verder zijn er veel ziektes voor vogels die besmettelijk zijn. Belangrijk is dus dat nadat er vogels overleden zijn in een kooi, de volledige kooi, maar ook alle speeltjes en attributen en voederbakken grondig gereinigd worden met een goed schoonmaakmiddel, en daarna goed en vaak schoongespoeld worden zodat het schoonmaakmiddel niet meer aanwezig is. Omdat dit altijd risicovol blijft is het misschien slimmer om een 'schone' nieuwe kooi aan te schaffen mocht het probleem blijven.

heb je ze in een volière of kooi? kan zijn dat er bloedluis of zwarte luis in zit. bloedluis komt alleen s nachts te voorschijn zwarte luis ook overdag. ze zijn beide ongeveer 3 tot 4 millimeter groot. Toegevoegd na 2 minuten: Beide soorten drinken het bloed van de jonge vogels wat dood tot gevolg heeft.

Bronnen:
http://www.refona.nl/refona/pages/nl/paras...
http://www.refona.nl/refona/pages/nl/paras...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100