Wat zijn de voor en nadelen van een lease paard en een eigen paard?

Een vriendin(netje) van mij, (ze is 14 jaar haha). Wil graag een paard leasen/kopen. Ze mag van haar moeder niet kopen. Het paard wat ze wil leasen/kopen is eigenlijk alleen maar te koop, maar nu mag ze van de eigenaar haar leasen tot de pony verkocht is. Dan blijft de pony dus bij haar tot ze verkocht is.

Mijn vriendin moet nu van haar ma een lijstje maken van voor en na delen van leasen of kopen. Dan gaat haar moeder beslissen of er wel of niet gekocht word.

Hoop dat jullie kunnen helpen :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voordelen leasen: - Niet verantwoordelijk voor kosten als de hoefsmid, tandarts, verzekering, paspoort etc. - Niet verantwoordelijk voor medische kosten - Niet verantwoordelijk voor de aanschaf van hoofdstel, zadel, halsters etc (vaak mag je wel je eigen, maar er is ook al aanwezig) - Geen (volledige) stallingskosten/kosten voor voer etc - Een vast bedrag per maand dat je kwijt ben (geen onverwachte kosten, mits de kosten niet door jouw schuld veroorzaakt zijn dan komen die ten koste van de eigenaar) - afhankelijk van de afspraken geen 7 dagen per week verplichting, vaak lease je een x aantal dagen, en zelfs als dat er 7 zijn kan bij ziekte de eigenaar soms nog voor het paard zorgen in geval van nood. - Als je je intresse voor paarden verliest (wat helaas heeeel veel gebeurd bij meisjes in de puberteit rond hun 16de) of als je in tijd nood komt vanwege school/bijbaantje dan kun je een leasecontract opzeggen, meestal met een opzegtermijn van twee of drie maanden. Een eigen paard kun je natuurlijk nooit opzeggen, dan wordt het al verkopen (en dat is met de huidige paardenmarkt niet bepaald makkelijk). Nadelen leasen: - Paard blijft eigendom van een ander - Er kunnen regels zijn waar je niet blij mee bent, zoals dat je geen wedstrijden mag starten met het paard bijvoorbeeld - Je kunt (in 99% van de gevallen) niet beslissen over waar het paard gestald wordt. Als je dan geen klik heb met de andere mensen op stal, of je mist voorzieningen, kun je het paard niet verhuizen. - De eigenaar kan ook het leasecontract opzeggen (met opzegtermijn) en dan ben je het paard kwijt - Je hebt in geval van ziekte etc niks te zeggen over hoe te handelen door dierenarts. Moeilijke keuzes als wel of niet laten revalideren of laten inslapen blijven aan de eigenaar. Zorg dat de moeder van je vriendin en ook je vriendin weten waar ze aan beginnen. Een eigen paard klinkt leuk, maar is KEIHARD werken. En de aanschafprijs voor een paard is maar een schijntje vergeleken met wat je er daarna aan kwijt ben aan verzorging, medische kosten en spullen.

er zijn al hele goede punten genoemd dus ga ze niet herhalen. wat heel belangrijk is: afspraken over schade op papier zetten. een dier kan zich verwonden tijdens een buitenrit bv (kosten dierenarts) of kan schade aan/bij derden veroorzaken op het moment dat je vriendin verantwoording heeft. vraag het dus na en zorg dat de WA voor elkaar is, mogelijk is het voor de eigennaar van het paard een prettig idee als de amazone over een ruiterbewijs beschikt.

Thuis kun je dan zoveel doen met je paard ergens anders moet Je meestal betalen en kun je er niet altijd naar toe maar als je thuis een paarde hebt dan moet je de strontjes en zo opkuisen en ergenanders niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100