Hoe vang je het beste een vis uit een ingericht aquarium?

Heb er een vis inzitten die steeds andere vissen lastig valt. Wil hem er graag uithalen, net geprobeerd, maar ging niet zo goed. Er staan veel (kwetsbare) planten en er zitten ook stukken hout in.. zijn hier tips voor zoals: In het donker, licht aan, rustig benaderen of snel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem een goede sterke zaklantaren, doe het licht uit, schijn nu met de zaklantaren in het aquarium, neem een klein schepnetje en schep de vis van achteren naar de ruit toe, omdat de vis is verblind door de zaklantaren zal hij het netje niet zien aan komen.

Zoveel mogelijk obstakels er uit halen zodat hij zich er niet achter kan verschuilen. Verder: de aanhouder wint. Je moet een beetje slim zijn met het netje. Even opletten hij hij er op reageert. Ik had altijd een beetje dommig visje. Dan had ik het netje aan de ene kant van het aquarium en met mijn hand joeg ik hem dan naar het netje toe. Dan had ik hem altijd zo gevangen. Toegevoegd na 22 seconden: hij hij = hoe hij

Is gewoon moeilijk. Die vis weet meestal gewoon dat je hem wilt vangen. toch maar proberen met een netje, óf besluiten even een deel van de planten eruit te halen zodat je ruimte hebt voor je acrobatische toeren licht aan want daar heb jij het meeste profijt van en volhouden al klinkt het zielig en proberen van onder naar boven te scheppen, soms heb je ze dan met een zwiep toch te pakken, succes

vergeet het maar.. alle water eruit. ik ken dit grrrr. mag ik raden? algeneter en wit?

Geduld is de winnaar. Hang het net in het aquarium. Ga gewoon de volgende dag bij het aquarium staan pak het net rustig en kalm. Ga gewoon een beetje voorzichtig met het net door het aquarium. wen het vertrouwen. Laat het net weer hangen als het niet gelukt is en probeer het de volgende dag weer. Binnen korte tijd pak je hem dan echt wel.

Als je heel erg veel geduld hebt dan kun je hem uiteindelijk na een paar pogingen vangen,en als hij vlakbij is niet meteen met het netje uithalen maar heel rustig met het netje naar de vis toegaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100