Hoe vaak moet je een beagle uitlaten?

We willen misschien een beagle (hond) nemen, maar we kunnen niet vier keer per dag uitlaten. Is dit een probleem? Kan je hem ook drie keer per dag uitlaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan een hond best 3 maal per dag uitlaten. Je kan hem zelfs één maal per dag uitlaten! Maar dat betekent dus dat je 's morgens om 8 uur het huis moet verlaten en er 's avonds om 10 uur weer in moet komen. Klinkt misschien gek, maar 4 maal uitlaten zegt eigenlijk niks. Als je denkt dat plassen en poepen het enige is dat een hond naar buiten drijft, heb je het goed mis. Een hond heeft indrukken nodig en verandering van omgeving. Zijn neus moet worden uitgedaagd en zijn hersens op scherp gezet. Het minste dat een hond nodig heeft is iedere dag, en niet alleen in het week-end, twee wandelingen van zeker drie kwartier. Daarbij moet hij een gedeelte vrij kunnen lopen. Die wandelingen moeten worden afgewisseld. Steeds hetzelfde rondje is dodelijk voor zijn geluk en jouw plezier. Dan wordt het voor baas en hond een sleur en druipt de verveling eraf. Daarnaast zijn er nog twee poep- en plaswandelingetjes die korter kunnen zijn en alleen ten doel hebben om de hond de kans te geven zijn behoefte te doen. Als je je hond niet kunt inpassen in je leven, maar hem hebt voor een kwartiertje hier en een half uurtje daar, dan moet je er noooooit aan beginnen. Jij kan nog kiezen, maar een gekozen hond kan niet ontsnappen. Denk daar wel aan.

als je een pup neemt niet. die moet je zindelijk maken, als je geen tijd het voor 4x uitlaten kan je daar beter niet aan beginnen. bij een oudere hond ozu 3x wel kunnen

Waarom wil je een hond? Elke hond moet toch minstens 4x per dag uitgelaten worden maar daarnaast toch zeer regelmatig een lange wandeling en/of speeltijd. Een beagle is dan ook nog een jachthond met een specifiek karakter. Ga eens informatie inwinnen bij de rasvereniging. Weet je marktplaats staat vol met honden, die altijd weg moeten omdat de eigenaren niet over de consequenties hebben nagedacht.

Als je niet meer tijd hebt om een hond uit te laten moet je er beslist geeneen nemen. Want het staat of valt niet met 3 x uitlaten je moet hem opvoeden en vooral een pup heeft veel aandacht nodig het eerste jaar. Dus geen hond als die bijna een hele dag alleen is.

ja, dit is zeker een probleem, en al helemaal voor een Beagle! je praat over een jachthond met enorme speurdrift om er maar even 1 te noemen. die hond moet zijn neus kunnen gebruiken en dagelijks minimaal een uur mijn zijn neus aan de grond kunnen speuren. het stemgeluid is iets waar je op af kan knappen, want ze joelen alles bij elkaar (niet af te leren, het is hun manier van communicatie) daarbij zijn het zeker geen honden die zich aanpassen aan een baas of volgzaam zijn. hier kan je terecht met je vragen en vind je beknopte info http://www.beagleclub.nl/beagleinformatie/herplaatsing/herplaatsing.html daarbij is er heel veel info te vinden op het internet als je even zoekt of hier op GV http://www.goeievraag.nl/vraag/hond-beagle-jaaar-oud-probleem.234341 http://www.goeievraag.nl/vraag/woon-limburg-beagle-kopen-ervaring.279429

Opzich zal het kunnen, 3x per dag. Maar dat ligt eigenlijk aan je hond hoe vaak hij moet plassen en poepen. Wij laten onze hond 's ochtends even plassen en poepen in het park (korte wandeling) 's middags gaan we een lange wandeling maken, een half uur. Je kunt als je hardloopt dan met je hond dat half uur hard lopen. En dan voor het eten laten we heb uit. En dan 's avonds voordat we naar bed gaan laten we even snel in het park zijn behoefte doen. Dus eigenlijk 4x per dag. 3x kan ook. Suçes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100