wat voor gaas gebruik ik om mijn balkon katproof te maken (ze klimt overal in)?

Het gaas moet dus helemaal van boven naar beneden en ook sterk genoeg zijn. Maar weer niet te grote gaten hebben zodat ze er met haar koppie door kan en niet te kleine gaten zodat ze er met haar pootjes in blijft steken. Heeft iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb mijn balkon al jaren naar volle tevredenheiod overgaasd. ik gebruik hiervoor groen gaas van 5 bij 10 cm. voor een volwassen kat is dit een ideale maat. voordeel vind ik ook dat je er prachtig klimplanten langs kan leiden.

Kippengaas is dat een optie ?

Wij hadden een beschermnet bij zooplus gekocht, was ook sterk genoeg voor katten die er in klommen.

Wij hadden in ons vorige huis kippengaas op het balkon, en dan vastgezet met tyraps.

Ik heb gaas gebruikt van het tuincentrum, wat je over vruchtenstruiken kunt doen. De gaten zijn ong. 2 cm, en omdat ik op één hoek een voedertafel voor de vogels heb staan, valt die 'buiten' het gaas. Toen mijn kat de eerste en enige keer een duif wilde grijpen ( ze is 13, 2e hands, en altijd binnenkat geweest), hing ze dus in het gaas, met beide voorpoten, een meter van de grond. Ik heb (héél gemeen!!) haar even laten hangen, vóór ik haar kwam redden. Daarna heeft ze het nooit meer gedaan : een gezond respect voor het gaas, maar wél heerlijk in het zonnetje zitten op de tuintafel en de bank....En natuurlijk vanuit de vensterbank binnen kan ze uren 'mekkeren' en staartzwiepen, als de vogels komen eten. Toegevoegd na 28 minuten: overigens heb ik zó veel vertrouwen in de 'harde, gemene' les, dat zij al 2 zomers de hele dag/avond vrij in en uit kan lopen via de spleet van 10 cm in de (op slot gezette) schuifpuideur, als ik naar mijn werk ben. Zo heeft de harde les toch enorm veel bijgedragen aan haar levenskwaliteit, volgens mij, want anders zat ze verplicht binnen, als ik weg ben.

Lizzy , ik heb destijds gaas gemaakt dat aan de bovenkant niet vastzat . Als de kat er in klom ging het achteroverhangen ,en kon ze niet verder klimmen. Maar ik weet niet hoe hoog je woont , want de kat moet er ook niet langs kunnen glippen . Dus wees heel voorzichtig en zorgvuldig met deze manier .

De gaten mogen niet te groot zijn zodat je kat erdoor kan. Misschien is het ook een idee om de bovenrand iets naar binnen te zetten, dan kunnen katten er niet overheen klimmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100