Kun je ook gipsafdrukken maken van een kattenpootje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt tegenwoordig voor baby's kant en klare hand of voetafdruk pakketten. Die kan je ook voor de poes gebruiken. Ze zal het waarschijnlijk niet leuk vinden. De pakketten zijn waarschijnlijk te krijgen bij die grote babywinkelketen en bij hobbywinkels. Sterkte met het afdrukken.

Ja. Of hij het leuk vind is wat anders.

Ja dat kan maar het is misschien niet zo goed voor de pootjes en inderdaad is het maar de vraag of die kat het zelf wel leuk vind.

Ja hoor. Misschien wat omslachtiger. Als je eerst een balje vult met heel rul zand of iets dergelijks (boterachtige substantie, verzin t maar) en daar laat je je kat een afdruk in maken. Die afdruk vul je met vloeibaar gips. Als dat droog is haal je het gips los van de ondergrond. Die afdruk van het pootje ( je hebt dan de afdruk bol) kun je gebruiken om een afdruk in gips te maken, zodat je een holle afdruk krijgt. Wellicht moet je de bolle afdruk wel even bewerken met verhardener omdat gips en gips misschien niet samen gaat. Als he begrijpt wat ik bedoel. Btw, een bolle afdruk vind ík ook mooi. Die kan gewoon uit 1 geherl, want het vloeibare gips vult eerst het gat van het pootje, en als je dan door giet heb je meteen de achtergrond. Be creative!

Ik zou niet weten waarom niet. Je kat zal er niet onder lijden, het doet immers geen pijn. Zorg ervoor dat je kat ontspannen is en zich lekker voelt op het moment dat jij dat wil doen. Bijvoorbeeld als hij/zij een beetje ligt te slapen. Katten zijn ontzettend sloom, is mijn ervaring, tenminste als ze relaxed zijn. Mijn eigen kat kan heel veel hebben; als ik aan haar pootjes zit (om een beetje te knuffelen) vindt ze dat helemaal prima. Ik heb nooit geprobeerd om een pootafdruk te maken in gips, maar ik weet zeker dat het mij zou lukken als ik dat zou proberen. Dus probeer het gewoon eens uit als je kat lekker lamlendig op de bank ligt en zich lekker voelt. Geen probleem.

Katten transpireren niet zoals wij doen. Ze raken hun 'transpiratie' kwijt via hun voetzooltjes of door middel van hijgen (tong). Ik zou die zooltjes niet in de gips zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100