Hoe moet ik mijn cavia nagels knippen?

Ik durf het niet zo goed omdat ze spartelen. En hoe moet ik zo'n cavia nagel knipper houden? Horizontaal of verticaal? Liefst met gebruiksaanwijzing ofzo. Niet zeggen dat ik daarvoor naar de DA moet. Kan je de nagels ook vijlen of niet( denk het niet)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze video kun je zien hoe je de nageltjes van een cavia kunt knippen. Dan zie je dus ook hoe je de nagelknipper het beste vast kunt houden. Wel is het dus handig om het met zijn tweeën te doen zodat de één de cavia kan vasthouden en de ander zich kan concentreren op het knippen. Toegevoegd na 1 uur: Ik kan niet nog een filmpje toevoegen, maar hieronder staat een filmpje van één iemand die de nageltjes bij de cavia knipt. Maar ik moet er wel bij zeggen dat het een bijzonder rustige cavia is. Maar misschien heb je toch wat aan het filmpje.

Bronnen:
http://weethetsnel.nl/instructie/600-Hoe-k...
http://www.youtube.com/watch?v=UNAX_k2EGw4...
http://www.youtube.com/watch?v=voTaKHPKlpw

Het beste is de cavia stevig in een handdoek te wikkelen en dan de nagels verticaal knippen, en je kan ze ook vijlen.. Durf je t niet!! Ga dan even langs de dierenarts want dat kost niet veel .. En zo kan je t ook leren ..

Eventueel kunje het ook in de dierenwinkel laten doen. Kost maar ongeveer 2 euro...ik doe het in elk geval wel, ookal weet ik in theorie wel hoe het moet, ik blijf het niet prettig vinden.

Gewoon met een tang. Het klinkt heel onaardig maar bij mijn konijn doe ik het ook.Je kan ook speciale scharen kopen.

Het is heel belangrijk dat de nagels frequent geknipt worden. Als de nagels langere tijd niet geknipt worden dan groeit de bloedlijn steeds dichter naar de punt en zal knippen steeds moeilijker worden. Als er dus regelmatig geknipt wordt dan trekt de bloedlijn zich steeds meer terug richting de teen. Iedere maand de nagels verzorgen is dan ook een goed tijdsbestek. Als bij het knippen toch de bloedlijn wordt geraakt dan zal de nagel ook gaan bloeden. Het bloeden kan gestelpt worden door de teen in een schaaltje bloem te dopen. Bij donkere nagels kan je ook met een zaklantaarn onder de nagels schijnen. Zo licht de nagel op en kan je vaak als nog de bloed lijn zien. Hiervoor moet je vaak wel met 2 personen zijn. Zie het plaatje waar het goed uitgelegt staat. Maar elke dag knippen is te vaak, knip dus ongeveer eens per maand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100