Welke hondenras is het gezondst?

En dan bedoel ik een hondenras die bijna geen problemen vertoont.

En zouden jullie er dan een paar kunnen opnoemen, liefst een grote kortharige hond.

Bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het programma Radar van 19 september 2011 gaat over rashonden en hun problemen. Daarnaast stellen zij, dat het afgeven van een stamboom niet veel zegt over de gezondheid van het ras, integendeel zelfs! Elk ras heeft zijn eigen problemen, o.a. vanwege doorfokken. Het ligt er wel aan, hoe de fokker daarmee omgaat en of deze zorgvuldig te werk gaat bij het zoeken naar een goede combinati van reu en teef, hetgeen dus zeer lastig is. Het beste is in feite een hondenras te zoeken, waarmee relatief gezien nog niet zo lang wordt gefokt. Vaak wordt aangeraden, om een hond te nemen, waar vele rassen inzit, een zogenaamde "bastaardhond". http://nl.wikipedia.org/wiki/Bastaardhond Onderstaand een link naar de genoemde uitzending over rashonden: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1111490

De American Bulldog is één van de sterkste en gezondste hondenrassen.

Bronnen:
http://www.hondenplaza.nl/rassen/rasameric...

Het gezondste ras is geen ras: een straathond. Door de sterk gemengde genen van verschillende rassen is de kans op een afwijking het kleinst. Voor katten geldt dit ook.

Het enigste wat ik je kan vertellen is dat ik uit eigen ervaring heb ondervonden met mijn eigen 5 honden dat de Jack russel het sterkste is. Ik heb nu een bouvier een jack russel en een kruising herder/labrador. En ik had een kruising fox/ jack russel en een engelse cocker spaniel. De bouvier heeft vaak koorts en iedere keer als t m gelukt is om iets te eten wat ie eigenlijk niet mag hebben dan kotst ie. De kruising fox met jack die liep continue mank. De engelse cocker spaniel was zo ver door gefokt dat ie niet meer te vertrouwen was. Iedere keer grommen en willen bijten dus daar voelde ik me ook niet echt prettig bij. En de kruising herder/labrador heeft continue oormijt en dan zit ik er weer mee bij de dieren arts. Eigenlijk is de jack Russel de enigste van de 5 honden die nooit iets heeft , die nooit ziek is en die eigenlijk altijd heel lief doet. Hij is nooit zikkeneurig en altijd vrolijk. Dus mijn mening is de Jack russel.Met andere honden heb ik zelf geen ervaring maar er zullen vast nog wel meer honden zijn waar nooit wat aan mankeert. Als je echt op zoek bent naar een grote kort harige hond war nooit wat aan mankeert dan zou je eens informatie kunnen zoeken over de dobermann maar niks of niemand kan je garanderen hoe een puppy zich ontwikkeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100