Hoe kan ik meer eiwitten aan mijn hamster geven en hem minder verkouden laten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet niet precies waar eiwitten inzitten en waar niet, maar ik geef mij hamster en cavia altijd de overgebleven groente en fruit (rauw), dit is heel erg goed voor deze beestjes, helpt dus ook voor hun gezondheid ivm de verkoudheid die jij bedoelt.

Hamsters moeten in de winter extra vitamine C krijgen tegen verkoudheid. Hamsters kunnen dit niet zelf aanmaken. In goed voer zit het verwerkt, maar een extra dosis in de winter kan helpen.

Hamsters hebben dierlijke eiwitten nodig. Geef je gewoon knaagdiervoer dan zit dat hierin niet verwerkt, omdat de meeste knaagdieren namelijk herbivoor zijn. Hamsters eten van nature ook insecten. Bij een voeding die dierlijke eiwitten ontbeert kunnen ze ziek worden. Daarom kan je beter een specifieke hamstervoeding geven. Ook mag je je hamster heel af en toe een kattenbrokje geven. Ook meelwormen (verkrijgbaar bij de dierenwinkel of hengelsportzaak) vinden hamsters vaak heerlijk! Als je hamster nu 'verkouden' is, zoals uit je vraag blijkt, zou je echter beter naar de dierenarts kunnen gaan. Heeft hij uitvloeiing uit de ogen/neus dan heeft hij antibiotica nodig. Hamsters zijn namelijk niet gewoon verkouden zoals wij mensen. Dit soort infecties kunnen het hamstertje heel makkelijk fataal worden. Denk daarnaast erom dat een hamster (en andere knaagdieren/konijnen) van nature prooidieren zijn, zij tonen niet snel dat ze ziek zijn. Een ziek dier zal in de natuur namelijk het eerst gegrepen worden door een roofdier. Toont het dier ziekteverschijnselen, dan is het vaak al vele malen zieker dan dat het zo op het oog lijkt. Zieke knaagdieren en konijnen kunnen zich verrassend lang normaal gedragen om dan plotseling te overlijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100