Bestaan er honden(rassen) die niet uitgelaten hoeven te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pluchen Duitse Herder is daar één van.

Nee, die bestaan niet. Een hond heeft beweging nodig en vind het leuk om buiten te rennen. Als je van plan was een hond te nemen zou ik zeggen; NIET DOEN.

Ja, die bestaan. Dat zijn wilde honden. Huishonden moeten echter altijd worden uitgelaten, behalve als je een flink stuk land bij je huis hebt waar ze vrij kunnen rondlopen. En bovendien: als je een paar keer per dag een rondje lopen met je hond te veel moeite vindt, dan kun je er beter niet aan beginnen. Uitlaten is natuurlijk nodig, maar er moet ook met ze gespeeld/geknuffeld worden, ze moeten geborsteld worden en er zijn nog allerlei andere momenten waarop je rekening dient te houden met je hond.

Het uitlaten van honden is op de eerste plaats om de hond in de gelegenheid te stelen zich BUITEN het eigen terrein te ontlasten. Op de tweede plaats is het noodzakelijk dat een hond zijn energie kwijt kan en dat kan niet in de eigen omgeving. Daarvoor heeft hij nieuwe geuren, indrukken en diverse routes nodig. Dat stelt hem in staat de hersens te gebruiken, dat kost energie en daar wordt een hond gelukkig van. Ten derde is de dagelijkse wandeling van minimaal een uur er op gericht om de band met de baas te versterken en het roedelgevoel te vestigen of te vergroten. Je kunt een kleine hond dus leren om op een kattenbak zijn behoefte te doen, maar dat is tegen de natuur van een hond. In noodgevallen is dat geoorloofd, maar als je bij de start van de hond al deze eisen stelt, moet je maar niet aan een hond beginnen.

Je zou voor een chiwouwa (goed getypt?) Kunnen kiezen; die hebben weinig beweging nodig en je kunt ze goed aanleren om in een kattenbak de behoeftes te doen maar kijk uit het zijn geen makkelijke honden (zoals veel mensen denken) daarom komen ze ook vaak in het aziel dus kijk goed uit met wat voor hond je kiest! Toegevoegd na 1 minuut: Kleine hondjes maar ze denken dat ze groot zijn en iedereen aankunnen, eigewijs ook nog.

Ik heb sinds februari een hondje dat nooit buiten kwam. Het was gewend zijn behoefte te doen op een kattenbak die achter de voordeur stond. Zijn bazinnetje was heel erg ziek. Het kon dus niet anders. Zijn bazinnetje overleed. Het hondje kwam via Marktplaats bij me. Hij begreep niet dat hij mee naar buiten moest en al helemáál niet wat er daar van hem werd verwacht. Na uren buiten lopen was hij blij weer binnen te zijn en eindelijk te kunnen doen wat hij al die tijd had 'moeten ophouden'. Het naar buiten gaan was al heel snel zijn grote hobby, dat wel. Nu, na 10 maanden, begrijpt hij het allemaal. Er is heel wat toiletpapier en dweilwater aan te pas gekomen (vinyl op de vloer gelukkig), maar nú weet hij dat ik buiten 'jubel' en binnen niet. Ik zou zeggen: als iemand doodziek is, niet meer naar buiten kan met het hondje, pak diegene dat hondje dan alsjeblieft niet af. Dat zou voor het hondje én voor de zieke eigenaar vreselijk zijn. Dan liever ruimen... Als iemand direct al niet naar buiten kan met het diertje, neem het diertje dan NIET. Ik heb ook een hondje weggehaald uit een huis met zwaar gehandicapte mensen, die het diertje niet eens konden strelen, niet met hem konden wandelen (of rijden) of met hem spelen. Offer een dier NIET op. Het dier zelf heeft ook recht op een goed leventje. Buiten is niet alleen poepen/plassen, het is ook sociaal contact met soortgenoten, stukje avontuurlijke afwisseling bij het langdurig binnen zitten, lekker snuffelen buiten en frisse lucht.

Dingo s, coyotes en hyena s. Die laten zich zelf namelijk uit. Er kleven alleen wel nadelen aan het hebben van zulke honden.Ten eerste zijn het geen huis dieren en waarschijnlijk zijn ze verboden te houden hier in Nederland en ten 2e ze zijn levensgevaarlijk. Alle honden die hier in Nederland wel als huisdier gehouden worden moeten gewoon uit gelaten, worden. Zelfs al woon je op een boerderij, dan nog moet je er gewoon mee lopen zodat ie zijn eigen terrein niet bevuild. Er zijn heus wel mensen die een hele oude bejaarde chihuahua hebben en die dat beestje gewoon op de kattenbak laten, maar dat is dan niet vanwege t feit dat ie niet meer uitgelaten wil worden ,maar omdat het gewoon niet meer mogelijk is vanwege de ouderdom. Maar over het algemeen moet je met ieder ras en elke kruizing gewoon lopen, zowel voor het poepen en plassen als voor de beweging.

Ha, die Naate; Het is van de Rode Hond bekend dat je er beter niet mee naar buiten kunt gaan.

Je hoort weleens dat kleine honden geleerd wordt om de kattenbak te gebruiken. Maar honden houden ook wel van beweging en het ontdekken van plaatsen buiten hun territorium. Gelukkig zijn er nog geen rassen erop gefokt om niet uitgelaten te hoeven worden, ik hoop ook dat dat zo blijft! Ik persoonlijk vind dat je niet aan een hond moet beginnen, indien je geen zin hebt om hem uit te laten. Je had vroeger een spel waar je voor een namaakhond kon zorgen, weet niet of het nog bestaat. Je kon hem dan eten geven, dingen leren en als je dat niet deed ging het "beestje"dood.

NEE. Wie niet wil uitlaten, neemt zich het beste GEEN hond. Zelfs hele kleine plintenpissertjes moeten minimaal een uur per dag - liefst langer - lopen om hun energie kwijt te raken en probleemgedrag te voorkomen. (Handtas-hondjes zijn hier berucht om zelfs !) Een kat is dan wellicht een betere optie ; gaat netjes op de bak en laat eventueel zichzelf wel uit, maar hoeft dat niet per se. Misschien is 'geen huisdier' nog wel een betere optie ; daar heb je helemaal geen omkijken naar.

Ja, zo'n hond bestaat! Zie onderstaande link....

Bronnen:
http://robots.nu/robothond/

mijn zus heeft een maltezer leeuwtje en die wordt niet uitgelaten mijn zus en man zijn allebij slecht op de been en vandaar dat ze een kattebak in de keueken hebben staan en daar doet ze altijd haar behoefte op ze krijgt ook beweging genoeg want mijn zwager speelt veel met haar , ze is mooi op gewicht en een heel lief hondje

Een plastic hond hoeft niet uitgelaten te worden, maar het mag wel. Ik hoop dat dit een goeie tip is. groette van dolluffie

ja natuurlijk bestaan die!!!! rataplan, pluto, idefix, muttley, lady, vagebond, buck en foofur zijn hier goede voorbeelden van. ook de minne hond hoeft niet uitgelaten te worden. de opgezette staander doet het waarschijnlijk ook erg leuk. weet je zeker dat ie blijft staan en niet hoeft te plassen. en de hondsdraf drinkt wel maar plast helemaal nooit. (misschien voor in de vensterbank op een kleedje?) dan hebben we nog de furreal frends natuurlijk, en honden die niet plassen maar die je wel uit kan laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100