Er kom een beetje bruin vloeibaar spul uit de oogjes van mijn kitten. Dit is meestal 's morgens het ergste. Wat kan ik hieraan doen?

Toegevoegd na 10 minuten:
Haar oogjes zitten verder niet dicht en ze toont ook geen raar gedrag. Ook aan haar te zien heeft ze er zelf geen last van. Kan ik dit ook gewoon schoon maken met koud gekookt water met een doekje ofzo?

Toegevoegd na 11 minuten:
Momenteel kan ik nu ook net voor de kerst niet langs de DA

Weet jij het antwoord?

/2500

ik had vroeger ook een jong katje die dat had wij gingen naar de dierenarts en die gaf ons een beetje een vloeibaar zalfje wat we in de oogjes moesten smeren dat werkt goed

gekookt water is prima hoor! als je katje verder niet ziek is kan het wel tot na kerst wachten.waarschijnlijk is het onschuldig en kun je het wel even aankijken.bij einige twijfel natuurlijk geen risico nemen en ook met kerst direct bellen. hele fijne dagen saampjes!!!!

Weet je wel zeker dat je niet per ongeluk in het achterste oog van het poesje gekeken hebt? Grapje hoor. Maar nu serieus: Je kookt wat water en je laat een paar minuten doorkoken teneinde de kalk (ketelsteen) aan het water te onttrekken. Daarna laat je het water afkoelen totdat het zacht warm aanvoelt. Het beste kun je dat met je elleboog voelen. Daarna neem je een met dit water bevochtigd watje en maak je voorzichtig de ogen schoon. Deze handeling herhalen zolang het nodig is. Omdat het water gekookt is, is het steriel en kun je aldus de kwaal (de eventuele ontsteking) perfect..te lijf gaan c.q. verwijderen. Succes en groet, Ton

gekookt water kan, maar afgekoelde kamillethee is ook uitstekend om de oogjes mee te reinigen. als ze traanstreepjes onder de ogen krijgt, kan je dat prima schoonmaken met traansmeerremover van beaphar.

Inderdaad, zou eerst afgekoeld gekookt water proberen. Lauw, dit kun je het best controleren aan de binnenkant van je pols, dit is het meest gevoelige plekje van je huid ( wordt ook gedaan bij baby voeding ) Daarna met een gaasje van buiten naar binnen over zijn oogje. 1x met een gaasje, anders wrijf je de bacterien er weer in. Liever niet met een watje, dit kan pluisjes achterlaten in het oogje, Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100