Heeft iemand ervaringen met de Thunder Shirts voor de hond?

Ik ben al bezig met training tegen vuurwerk angst en woensdag krijg ik van de trainster een Thundershirt voor de woef als ondersteuning, maar heeft iemand hier ervaring mee??

Toegevoegd na 11 uur:
Ik gaf al aan dat ik al bezig ben met therapie (voor de gene die het willen weten is dit niet in een groep) de theorie van je hond negeren is al lang achterhaald, maar daar gaat mijn vraag niet over. Ik heb geen behoefte aan tips hoe ik met haar kan trainen, want die krijg ik van mij therapeut en deze nieuwe aanpak werkt al. Het negeren van mijn hond zou regel rechte dierenmishandeling zijn aangezien ze al bang is als het donker word.

Nogmaals ik wil alleen maar weten of iemand ervaring heeft met de Thunder shirts en geen tips over hoe ik kan trainen, want daar ben ik al mee bezig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen ervaring met de Thundershirt, maar ik wil wel een tip met je delen die ik deze week kreeg. Rescue Remedy van Bach in druppelvorm.Daar wordt je hond rustig van. Om nu al mee te beginnen een paar druppels per dag en de laatste paar dagen van het jaar een paar extra druppels. Het is een homeopatisch middel, dus kan geen kwaad, en het is bij veel drogisten te verkrijgen.(In elk geval bij Etos).

Ik weet niet wat een Thundershirt is, maar ik weet wel een hele simpele manier om je hond te trainen tegen angst voor vuurwerk. Koop een zak ballonnen blaas er een paar op. Prik die kapot voor zijn neus. De eerste paar keren schrikt hij zich rot, maar hoe vaker hij die knal hoort, hoe minder last hij er na een tijdje van heeft. Doe dit een paar dagen (misschien een week), meerdere malen per dag. 10-12 ballonnen, achter elkaar of met tussenpozen, ook als hij het niet (meer) verwacht. Klinkt heel gemeen, maar werkt erg goed. Heb je geen dure training voor nodig hoor :) Succes! Toegevoegd na 3 minuten: P.S. Hoe harder je de ballonnen opblaast, hoe harder de knallen natuurlijk. Dus flink opblazen! En niet reageren als hij wegduikt of er vandoor wil gaan. Even wachten en dan gewoon de volgende lek prikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100