Hoe kan dat als ik mijn hond wil wassen dat hij dat niet wil maar daarna wel hartstikke blij is?

Mijn hond houd niet van water en als ik dan honden shampoo doe houd hij ook niet van. Maar daarna is hij super blij hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat ie dan blij is dat hij ervan is ;)

Voor je hond is het wassen vervelend. Hij wordt nat tot op de huid, er gaan een sterk ruiken product in zijn huis etc. Na het wassen zijn klitten uit zijn huid, en misschien ook wel een teek of twee. Oftewel: Na het wassen zit hij weer perfect in zijn vel, en is daar blij over. Honder zijn minder goed (niet) in staat om te beredeneren wat de voor en nadelen van de situatie zijn. Ze leven in het nu, in plaats van in het veleden of de toekomst.

ik denk dat hij blij is omdat hij schoon is 'fris en fruitig' mijn hond heeft dat ook, jammer dat ze niet kunnen praten.

Er kan ook een psychologisch effect zijn. Jouw hond is OOk heel gevoelig voor jouw stemming. als jij hem in bad doet en hij spartelt tegen ben jij op zijn best niet blij. Mogelijk spreek jij hem zelfs vermanend toe. Is het klaar ben JIJ ook opgelucht, dat voelt hij feilloos aan en als jij blij bent is hij het ook (en als je dan nog : braaf zo zegt aan het eind is hij door het dolle heen) De kans is nl aanwezig dat hij toch denkt dat jij boos op hem bent en hij is opgelucht als dat voorbij is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100