Welk kussen/bodembekleding blijft schimmelvrij in het hondenhok ?

Mijn hond verblijft graag in weer en wind buiten en heeft daarvoor een hok.
Om hem niet op de planken te laten liggen ligt er een droogloopmat in en een deken.
Uiteindelijk gaat alles schimmelen.
Wat is wel "blijvend" geschikt als ondergrond ?

Toegevoegd na 1 minuut:
's Avonds en wanneer hij niet in de tuin is wordt de opening van het hok afgesloten met een plaat hout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kmoet wat gaten boren in de bodem zodat het kussen vanonder kan luchten dan heb je geen schimmel. En elke dag het kussen een keer omdraaien.

Een droog kussen of kleed. En dat is dus de kunst : zorgen dat het hok / kussen /kleed voldoende geventileerd is, zodat ALS het nat wordt, het ook weer kan drogen. Dus voldoende ventilatie in het hok zelf, en het kussen ergens bovenop leggen waar de lucht er onderdoor kan stromen ; een houten vlondertje of een rooster bijvoorbeeld. Als het zo op de grond (planken op de grond) ligt, trekt er zelfs van onder vocht in, dus er moet hoe dan ook een laagje lucht tussen zitten. Ook beter voor de hond. Maar ook dan kan het weer zodanig lang voortdurend vochtig zijn, dat er toch schimmelvorming optreedt, puur omdat de lucht zelf niet droogt. Regelmatig wisselen , wassen en goed laten drogen is dus wel ene minimale vereiste.

In zo'n hok hoort helemaal geen kussen of kleed. Je zou de hond groot plezier doen door er heel veel stro in te doen. Dat schimmelt niet en is isolerend, dus warmer dan lappen en kussens. Hooguit een laag stro met als herkenbaar iets een losse lap. Op het stro gelegd zal deze lap niet schimmelen en kan er na gewenning gewoon weer uit worden gehaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100