Waarom is de labradoodle een dure hond om aan te schaffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere goede rashond heeft ongeveer eenzelfde prijs als de echte Labradoodle (F3). Een rashond fokken doe je niet zo maar, en voor de Labradoodle zijn meerdere generaties nodig om de kwaliteit van een anti-allergie hond te verkrijgen. Er worden veel Labradoodles aangeboden van een eerste generatie (F1), die die naam absoluut niet mogen dragen. Het is natuurlijk goed voor een fokker als hij geen concurrentie bewerkstelligt door een fokverbod bij door hem verkochte honden. Het dient echter nog een veel hoger doel: de kwaliteit verbeteren, zodat door zuivere lijnen het ras in de officiële wereldlijst kan worden opgenomen. Het is erg makkelijk om te zeggen: hij staat nog niet als ras ingeschreven, dus is het geen rashond, dus is hij zijn prijs niet waard. Dat is kortzichtig. Er zijn altijd fokkers die de naam fokker geen goed doen. Sjacheraars die snel geld willen verdienen ten koste van het dier. Er zijn rassen die door extreme eisen (van kopers) naar de duvel zijn geholpen. Maar er zijn ook fokkers die zoveel met het ras ophebben, dat ze de toekomstige eigenaren alleen een hond gunnen als het ras recht wordt gedaan. Voor het fokken en in stand houden van een goed ras, of het verkrijgen van de ras-status is veel tijd en liefde en veel geld nodig. Ik heb er bezwaar tegen, dat alles maar wordt afgedaan als op geld belust en makkelijk verdiend, want dat is absoluut een misvatting. (We hebben het hier dus niet over fokfabrieken, dat is een totaal ander hoofdstuk.)

Dit (ras) is niet officieel erkend door de FCI en bezit dus geen stamboom (Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland).Deze hond zou geen allergie veroorzaken (trouwens poedels en nog een aantal rassen ook niet).Doordat er op dit moment nog betrekkelijk weinig mee gefokt word (de mensen die dat doen ,houden dat ook kunstmatig in stand door middel van sterilisatie/castratie van hun verkochte pups),en een beeld op te roepen van een zeer exclusief ras(wat het niet is).Betaald men een prijs van tussen de 1000 en de 1500 Euro voor een rasloze hond. groet Toegevoegd na 1 minuut: Het (ras) is gewoon ingezet via marketing als 'anti-allergie hond'... Hoe meer vraag, hoe hoger ze de prijs kunnen maken. Toegevoegd na 2 uur: 1.6. De fokker werkt met een koopcontract waarin de rechten en plichten van de koper en verkoper is geregeld en de kenmerken en bijzondere eigenschappen van de ouderdieren en pup worden beschreven. 1.7. In geval van een uitgestelde castratie (om medische redenen) blijft de fokker mede-eigenaar van de pup. Is de pup gecastreerd dan vervalt het mede-eigenaarschap. NB. Voor een model- koopcontract, castratiecontract, of andere contracten kan men in overleg treden met ALFA-Europe. Noot mijnerzijds waar hier over castratie gesproken word word ook sterilisatie bedoeld (dat is namelijk hetzelfde). Dit is specifiek(naar mijn mening) in het koopcontract opgenomen om als fokker in bezit te blijven van het exclusieve fokrecht. Tevens denk ik zelf dat dit juridisch zeer aanvechtbaar is. Het is dus in het koopcontract opgenomen van de Australian Labradoodle,zie link Castratie of sterilisatie? Bij sterilisatie worden alleen de eileiders afgebonden waardoor een dier onvruchtbaar wordt. Bij een hond is het daarnaast gewenst ook de effecten van de hormoonproductie door de eierstokken (o.a. de loopsheid) kwijt te zijn. Dit wordt alleen bereikt door de eierstokken te verwijderen. Vandaar dat de operatie castratie moet heten, al wordt er in de praktijk nog vaak over sterilisatie gesproken als het een vrouwelijk dier betreft. groet

Bronnen:
http://www.dierenkliniekduurstede.nl/nieuw...
http://www.iealb.eu/NL/Fokreglement.htm

Verliest heel weinig haren. Dat komt omdat het het een scheiding is tussen de twee rassen (hierboven al eerder genoemd).

Omdat de mensen dit nou eenmaal ervoor betalen. Het is nog altijd een kruising.

Het is een heel erg zuiver ras. Je mag ze dan ook niet zelf fokken. Hiervoor moet je opgeleid worden. Ze verliezen geen haren. Deze hond kan ook gebruikt worden als een blindegeleidehond. Ze zijn heel erg ´speciaal´ Je kunt ze dan ook niet in heel Nederland kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100