Is er een remedie tegen de extreme jeuk van mijn hond?

Bij mijn inmiddels 4 jaar oude hond is Atopie vastgesteld. De allergie behelst onder andere Grasmijt en Huisstofmijt. Na een heel circuit van onderzoeken en bloedtesten heeft hij nu zijn eigen vaccin, dat ik eerst opbouwend en nu 4-wekelijks bij hem injecteer.
Tweewekelijks gaat hij in bad, ook op recept zeg maar, met betadineshampoo.
De Atopie is inmiddels al bestempeld als auto immuun ziekte.

A. mijn hond ruikt verschrikkelijk, omdat zijn huid eigenlijk door de Atopie constant ontstoken is en B. hij wordt gék van de jeuk. Zo erg dat hij zich kapot krabt en bijt en dus nieuwe ontstekingen krijgt.
Qua karakter blijft het een lieve en vrolijke hond.
Weet iemand (buiten calendula en zinkzalf - dat station is al gepasseerd) een prettige oplossing tegen de jeuk voor hem? Ik moet er soms bijna van huilen zo onmachtig voel ik me…

PS, de foto is niet van mijn hond, maar het is soortgelijk en behalve op zijn rug, overal!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou eens met hem naar bv een homeopaat gaan. Heeft bij mensen goed resultaat bij eczeem. Ik ben met onze hond naar accupunctuur geweest. Hielp super tegen pijn. Misschien ook wel tegen jeuk.

Bij mij op de hondenclub wordt in veel gevallen zeealgenmeel aanbevolen. Het schijnt goed te zijn voor huid en vacht. http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/hokamix/140067 Toegevoegd na 44 seconden: Bij elke goede dienspeciaalzaak te koop.

Ik heb het volgende artikel voor je opgezocht: http://www.dierenklinieklemmer.nl/info_honden/atopie/index.html Er staan diverse medicijnen in vermeld, de oorzaken worden uitgebreid beschreven. De rassen welke er gevoelig voor zijn worden genoemd. Het erge is, dat er geen genezing mogelijk is.

Probeer eens goede voeding op basis van zalm en rijst ( Pro Plan bijvoorbeeld ). Zelfs honden met een olifantenhuid worden daarmee helemaal weer gaaf.

teer schampoo helpt tegen juik maar ja je gebruikt al een schampoo misschien kun je in overleg het om en om gaan gebruiken? of acupuntuur ( http://home.deds.nl/~witha/ )

Bronnen:
http://www.jica.nl/honden/kammen,borstels,...

Je zou inderdaad eens ander voer kunnen proberen. Liefst KVV (Kompleet Vers Voer) heeft al veel honden van allerlei soorten allergieen afgeholpen. Ook brokken zonder graan (Taste of the Wild, Acana of Orijen) zouden verlichting kunnen geven. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100