Waar zijn sommige dieren (honden, knaagdieren, vogels) goed zindelijk te krijgen en andere (bv paarden) niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paard is een familiedier, géén territoriumdier; waar de familiegroep is, is het 'thuis', waar ook in de onbegrensde ruimte. Een paard is geen territoriumdier, dus kan hij overal alles laten vallen. Hij bevuilt in zijn gevoel zijn territorium niet. Heeft dus niets met trainen te maken. Een ongetrainde hond, wat wel een territoriumdier is, die de kans krijgt om buiten zijn territorium te kunnen plassen en poepen, zal zichzelf dus ook zindelijk maken, een paard niet. Je kunt een paard dus geen zindelijkheid bijbrengen door training.

Omdat paarden in de wei of in de stal hun behoefte kunnen doen dus die worden niet getraind. Ditzelfde geldt ook voor ander vee. Maar huisdieren zijn bij mensen thuis en als ze daar hun behoefte gaan doen worden de mensen kwaad, dus de mensen trainen de dieren dan om zindelijk te worden. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het zindelijk maken van een kind. Een huisdier is ook een beetje je kind. ;-)

Dieren die in een nest worden geboren moeten in de natuur ook het nest schoon houden en die worden dus gemakkelijk zindelijk, dieren die zoals paarden meteen met de kudde meelopen hebben geen nest om te bevuilen en voor hen maakt het dus niet uit waar ze hun uitwerpselen laten; ze zullen het dus ook moeilijk leren in gevangenschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100