waarom rennen hamsters de constant in een radje?

waarom hebben ze de neiging om de hele nacht rennend in een radje door te brengen? wat is in vredesnaam hun doel??

Weet jij het antwoord?

/2500

Hamsters zijn nachtdieren, daarom rennen ze 's nachts. En ze zouden echt niet in zo'n radje gaan rennen als ze lekker in de vrije natuur konden rennen en jagen op prooi enz. Hun doel is dus om toch wat lichaamsbeweging te krijgen ondanks opgesloten in een kleine kooi, en om de verveling tegen te gaan.

Na een hele dag slapen is een hamster één bonk energie. Daarom heeft het beestje veel behoefte aan beweging. Een ruime kooi met een groot grondoppervlak mag daarbij eigenlijk niet ontbreken, en een loopmolen al helemaal niet.

Ze hebben teveel energie die ze kwijt moeten en het is een leuke bezigheid voor ze. Tenminste denk niet dat ze iets nog spannenders in hun hok hebben XD

Het enige doel dat ze hebben is het afreageren van hun teveel aan energie. Je kunt ze ook uit de kooi halen en in een soort van plastic bal doen, dan zal je zien dat ze door de kamer rollen. Dit vinden ze veel leuker dan rennen in dat radje, maar ja, je moet toch wat als je opgesloten zit in die kooi.

Hamsters zijn dieren die in holen leven. Ze gaan snacht zoveel mogelijk voedsel verzamelen en stoppen het daarvoor in hun wangzakken. De tijd tussen het verzamelen van voedsel en de aanwezigheid in het hol levert niets op,en levert een risico op om opgegeten te worden. Hamster gaan dus op een drafje heen en weer door de natuurlijke selectie. Als je een hamster in een kooitje doet zal hij ongeveer dezelfde dingen gaan doen als de wilde hamster ondanks dat het hem geen voordeel oplevert. Dit is een nadeel van aangeboren gedrag.

Ze zijn des avonds helemaal uitgerust dus moeten ze hun energie kwijt! dit is het enige goede korte krachtige antwoord

Om een gespierd lichaam te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100