Waarom gaat een konijn in zijn eigen ontlasting liggen als hij gaat sterven?

Mijn konijntje is gisterenavond gestorven. De tijd daarvoor lag hij de hele tijd in zijn ontlasting. Ik heb dit nog gehoord van andere mensen. Waarom doen ze dit? :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je konijn niet meer kon gaan en staan waar het wilde, je konijn is zich niet meer bewust geweest van afwijkend gedrag en is zo in zijn eigen uitwerpselen blijven liggen. Heel veel sterkte met het verlies van je konijntje!!!

Omdat het zo zwak is en niet van zijn plaats kan komen.

Als een dier stervende is, verliest het de controle over zijn/haar sluitspieren en laat daarom de ontlasting en urine lopen. Een stervend dier heeft niet meer de energie of het besef dat het in de viezigheid ligt. Bovendien is het natuurlijke instinct om niet in de viezigheid te gaan liggen niet meer van nut als een dier stervende is, dus zal het dier geen actie ondernemen. Zodra een dier daadwerkelijk is overleden, ontspannen de sluitspieren volledig en komt er vaak nog meer urine en ontlasting vrij.

Dat is een duidelijk teken dat je het diertje misschien even ergens anders had kunnen leggen, het kon zelf niet meer ergens anders gaan leggen ... Tijdens sterfproces bestaat er geen controle meer over de sluitspieren en dus loopt alles eruit, ook bij mensen hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100