nieuwe visjes aquarium, wat moet ik doen?!

Ik had een tijd een vis met een dikke buik, maar nu zijn er dus mini's bijgekomen. Ik heb geen ervaring met dit. Gaan ze allemaal dood, worden ze opgegeten? Moet ik het voer plat stampen? Wordt het zo niet te druk? Hoelang hebben ze nodig voordat ze sterk genoeg zijn? Moet ik mijn pomp zachter zetten? Heel veel vragen, maar dit kwam echt onverwachts.

foto 1: aquarium met de vis waarom het volgens mij om gaat. (Ik weet niet wat voor soort vis het is)

foto 2: De guppiesAlvast heel erg bedankt!!!


mvg,


Paladino

Toegevoegd na 38 seconden:
Ik hoop dat de plaatjes het wel bij jullie doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de meesten wel opgegeten zullen worden als ze niet voldoende schuilplaats hebben of als je ze niet apart van de andere vissen kunt zetten. Je hoeft het eten niet extra plat te stampen, dat wordt wel kleiner in het water. Maar ik denk niet dat je binnenkort een groter aquarium hoeft te kopen, zolang zullen ze het niet redden

Doe ze een tijdje in een apart vissenkom totdat ze wat groter worden

jonge platy's zijn dit. wat lange bossige waterplanten erin en ze zullen zich verschuilen. af en toe kan er eentje dienen als levend voer maar het ligt er natuurlijk ook aan wat de andere vissen zijn in je bak. (cichliden bv jagen er echt achteraan) je kan wat vlokvoer fijn maken maar ze redden zich ook wel met de restjes die in de waterplanten terecht komen. als ze groter zijn komen ze vanzelf uit de waterplanten. weet niet of je meer levendbarende tandkarpertjes in je bak hebt zitten? de kans is groot dat als ze niet opgevreten worden dat je bak overbevolkt gaat raken. de pomp hoef je niet uit of zachter te zetten als je de foto niet ziet even CTRL F5 indrukken overigens. Toegevoegd na 8 minuten: van je (kardinaal)terta en rasbora? soort (de rooie man op de foto) heb je niets te vrezen. levend voer lusten ze wel, maar echt jagen doen deze visjes niet. ze zijn niet territoriaal en doen het prima in een gezelschapsbak.

je heb speciale kweekbakjes voor jonge vissen. Deze laat je drijven in het aquarium. Hoef je verder niets te doen. Ook de pomp kan dan gewoon op de normale stand blijven staan. Maar ja, ik weet niet hoeveel je er hebt en wat je ermee wilt doen... Handelaren willen vaak geen jonge vissen van een particulier. Anders zou ik ze gewoon laten zwemmen en de sterkste zal/zullen overwinnen! Succes!

Je hoeft niets te doen ze schuilen in hoekjes en kieren van je aquarium .En als alles het zou overleven heb je erg snel een erg volle bak.

Zorg voor wat fijnbladige waterplanten waarin de kleintjes zich kunnen verstoppen (anders worden ze opgegeten). Daar hebben ze ook minder last van de stroming en er zitten vaak wat algen op, die ze kunnen eten...

De meeste worden echt opgegeten, als je weer 'mini's' krijgt moet je zon bakje halen zodat ze neit worden opgegeten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100