Bij welke temperatuur moet ik mijn kat 's nachts vangen om binnen te laten slapen?

Mijn kat is erg schuw en wil dag en nacht buiten blijven. Hij slaapt op ons inpandige balkon waar hij ook z'n eten en drinken heeft. Als ik hem binnen wil houden voelt hij zich erg ongelukkig, gaat miauwen en voor de deur zitten. Maar nu wordt het kouder en wil mijn man hem dwingen 's nachts binnen te slapen. Ik ben daar tegen zolang het nog niet ijskoud is. Bij welke nachttemperatuur moet ik hem binnen laten blijven, als ik hem al te pakken krijg, wat een probleem op zich is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Katten die altijd buiten zijn hebben een aangepaste vacht. Het kan dus goed zijn dat hij zich binnen helemaal niet prettig voelt omdat zijn bontjas is aangepast aan de buitentemperatuur. Het enige waar je hem/haar een plezier meer kan doen is een tochtvrije en droge plaats te bezorgen door middel van een doos met hooi en oude lappen, die je iets hoger plaatst dan de bodem, zodat vocht en kou niet optrekken. Voer hem gewoon buiten als hij dat gewend is. Mocht het onverhoopt toch te koud worden buiten, en dat kan best pas bij -10 zijn, dan komt hij/zij eigener beweging wel zijn heil binnen zoeken.

Als hij zelf binnen wil van de kou, dan zou ik hem binnenlaten, maar vangen zou ik hem niet...

als poes het koud krijgt, komt hij vanzelf bij de deur zitten... katten vriezen over het algemeen niet snel dood, hoor, als de kou erger wordt dan de schuwheid, komt hij wel naar binnen...

Gezellige kat heb jij! Maar even serieus: Zorg ervoor dat hij naar binnen kan als hij het koud krijgt (raampje, kattenluik). Daar hoef je verder niks aan te doen, hij regelt het zelf prima.

Jij hebt een kat die heel erg graag buiten wil zijn, en ongelukkig is om binnen te moeten zitten terwijl deze het liefst lekker buiten loopt te banjeren. Je hebt een balkon zet daar een grote doos neer een mandje erin met een lekker dekentje als hij daar wil liggen heeft hij het naar zijn zin en ligt hij uit de tocht. En als je een kattenluik hebt en hij krijgt het koud dan komt hij vanzelf naar binnen. En zou ook een mandje binnen zetten. Persoonlijk zou ik het eten en drinken binnen zetten want als hij honger of dorst heeft zal hij wel moeten komen. Zet dan wel het eten vlakbij het kattenluik en steeds iets verder weg totdat jij bent op de plek waar jij het wilt.

Zorg gewoon voor een warm beschut plekje daar kruipt hij dan zelf wel in Als hij zo schuw is maak je hem echt niet blij met naar binnen halen een van onze katten zit altijd in een doos voor ons achterraam hij weigert naar binnen te komen en heeft t zo prima naar zijn zin en wij kunnnen hem zien

Ik heb een aanloop kat gehad, een grote kater ook heel schuw ik heb toen pasta besteld via internethttp://www.diervoeder-online.nl/?menu=article&categoryID=55560&articleID=6512352 na een paar maanden kon ik de kat aaien en zelfs kwam hij binnen niemand had dit gedacht lees de site maar eens. een kat kan wel goed in de kou hoor.

Bronnen:
dieren

Niet, de kat kan echt wel overleven. Ik zou me eerder druk maken met extreme kou over mensen die geen dak boven hun hoofd hebben.

laat hem lekker dood vriezen je ebt hem toch nooit in huis alleen de buren hebber er last van

katten hebben een vast ritme nodig, structuur,ik zou jou kat laat in de avond eten geven en wel binnen.Dan komt de kat op vaste tijden binnen om te eten ,daarna wil die vast lekker slapen.De kat zal vast proberen dan weer naar buiten te willen.Dit negeren en de volgende dag in de ochtend kan die weer naar buiten.Even volhouden en zijn eetbakjes binnen neer zetten.Succes!!

we hebben bij ons een buurtkat(wel langharige) maar die is inmiddels al meer dan 20 jaar!! die komt ook bij niemand binnen,dus ik denk dat ze dan in een schuurtje kruipt verderop waar hooi ligt.zelf heb ik ook katten en die gaan s'nachts zelfs verplicht naar buiten,ook als het kouder wordt straks,want dan gaan ze wel in onze eigen schuur

het probleem zit m in het stilzitten. Een buiten 'spelende' kat zal niet snel problemen krijgen, een stilzittende kat echter wel. De probleemzones zijn staartpunt en oorpuntjes, als de kat in de vorst stilzit of ligt kunnen deze wel degelijk bevriezen. Ook kunnen de ogen bevriezen (zie je wel eens bij buiten-waakhonden, die krijgen hele rare ogen). Je kunt de kat dus niet onbeperkt buiten laten, vanaf 4 of 5 graden vorst zou ik hem echt dwingen om binnen te slapen en ook overdag zoveel mogelijk binnen houden. je kunt ook op het balkon een kist zetten met een tochtsluis en heel veel isolatiemateriaal (dubbelwandig en veel lappen erin), maar onder een bepaalde temperatuur is ook dat niet meer voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100