Ik wil een nieuwe bank aanschaffen, hoe voorkom ik dat deze gebruikt wordt als krabpaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

door alternatieven aan te bieden, op een voor de kat aantrekkelijke plek. krabpalen en planken bij de randen van het territorium, en liefst een beetje in de loop, dus bij deuren. verder kan je feliway op het bankstel spuiten, zodat de kat niet de noodzaak voelt tot markeren.

Als ze andere bank al hebben gebruikt als krappaal.Dan moet je er wel steeds om denken en ze straffen als je het ziet.Niet met slaan ofzo maar met je stem .Je stem verheffen en kort iets zeggen bv EH/NEE.Kan een tijdje duren maar katten leren snel.Als je niet thuis bent de katten er niet bijlaten.

Eigenlijk is krabben 100% natuurlijk gedrag, het afleren gaat dan ook meestal gepaard met enorm veel stress. Als je het afleert door te straffen, dan zal hij het krabgedrag vermijden om de verkeerde reden. (een negatieve gecondenseerde stimuli (CS-). Andere plaatsen om te krabben aanbieden is een mogelijkheid, echter is het geen garantie tot succes. Wel hebbend de meeste katten een voorkeur voor een bepaalde stof om lekker aan te krabben, dit kan helpen bij het uitzoeken van zowel de nieuwe bank als de krabpaal. Ook is het lastig om iets een kat af te leren dat hij al (waarschijnlijk) zijn hele leven heeft mogen doen. Het hierboven genoemde dubbelzijdig plakband kan een goede oplossing zijn, echter is een kat slim genoeg om nadat het plakband er af is gehaald gewoon weer te gaan krabben. En ik ben dan ook bang dat je het er daarmee alleen maar uitstelt, want plakband aan de bank is ook geen gezicht?

Mijn hond (Rottweiler) , had 'n paar maal gezien en gehoord dat ik dat niet wilde . Hij heeft mijn taak overgenomen .Hij nam de poes in z'n bek en haalde hem weg . Maar , als je geen hond hebt zou ik het antwoord van Rieneke ter harte nemen , en toepassen .

Allereerst moet er een alternatief zijn waar de kat aan kan krabben (krabpaal, kokoksmat etc.). Een manier om de kat af te leren aan de bank te krabben is door haar stiekem met een plantnspuit met water nat te sproeien op het moment dat ze aan het krabben is. Het is dan wel heel belangrijk dat ze niet in de gate heeft dat jij degene bent die deze actie uitvoert want anders bestaat er de kans dat ze het alleen maar zal laten als jij in de buurt bent.

Zet een krappaal dicht bij de bank . En leer hem van die krappaal gebruik te maken door ieder keer hem naar die krappaal met iets lekker . Toegevoegd na 2 minuten: Er ging iets mis maar ik bedoel met iets lekkers te lokken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100