Waarom vinden veel katten, planten zo interessant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Katten eten ook wel buiten gras, ik denk voor de maag en darmen. Als ze niet naar buiten kunnen beginnen ze binnen aan de planten. Je kan speciaal voor je kat een papyrusplant nemen, daar zijn ze gek op. Telkens als ze aan een plant beginnen waar jij het niet bij wilt, pak je hem op en zet hem bij de papyrusplant. Werkt perfect. En anders als hij naar buiten kan zet je hem in het gras. Moet je wel een gazonnetje hebben.

Bronnen:
Meike2

Misschien ruiken planten interessant, of de aarde waarin ze staan of het water waarin ze groeien. Misschien wuiven ze in de wind en alles wat beweegt trekt de aandacht van katten. Misschien zitten er beesten tussen die ze willen vangen. Kortom: wie zal het zeggen? Dat kunnen alleen de katten zelf.

voor zover ik weet zijn katten niet bovenmatig geinteresseerd in planten. wel weten ze instinctief dat ze bij een geirriteerde maag planten moeten eten. dit irriteert de maag nog verder, waardoor ze over kunnen geven. goed is dit niet voor de kat; beter geef je maltpasta. verder graven sommige katten graag in de aarde. vaak is dit puur verveling, wat te voorkomen valt door de kat op andere manieren bezig te houden. uitzondering zijn sommige planten zoals kattenkruid en valeriaan, die op katten de uitwerking van een drug kunnen hebben. gelukkig volkomen ongevaarlijk; laat ze er maar van genieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100