Hoe bemest ik planten in een schaal die de katten hebben gebombardeerd tot enige drinkbak?

ik heb een glazen schaal met waterhyacinten staan, die wat bleek worden, en voeding nodig hebben.
de katten staan er echter de godganse dag uit te lebberen.
de fabrikant van pokon zegt dat het geen kwaad kan, maar ik twijfel.
is er een alternatieve bemesting die geen kwaad kan?
of moet ik wat de fabrikant van pokon zegt maar geloven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die mest is gewoon een mengsel van zouten en stikstoffen. Eigenlijk zit er niets in dat niet in planten zit. Maar.. Ik kan je zorgen begrijpen. De oplossing is eenvoudig: Schaal met waterhyacinten bemesten, 24 uur in een kamer zetter waar de katten niet komen. Water vervangen en terug zetten.

Plantjes in een andere pot/schaal op een andere plek zetten (met pokon), oude schaal vullen met vers water en op de oude plaats laten staan. Waarschijnlijk zullen ze het gewone water lekkerder vinden en daar blijven drinken. Pokon is te zout, dus zal niet echt jofel zijn voor je kat.

Ik zeg alleen wat ik zou doen: kiezen voor de katten en de hyacinten laten verkommeren. ;-)

De waterhyachinten groeien nog amper, als het van de week kouder wordt, zoals ze verwachten, stopt de groei en bij de eerste vorst ( misschien van de week al) is het over en uit. Binnen zetten heeft ook geen zin, je kunt ze niet overhouden. Dus bemesten hoeft nu ook niet meer.

Aangezien je toch van de katten verliest zou ik de hyacinthen maar tijdelijk in een andere schaal zetten. Maar wedden dat ze hun interesse verliezen in deze schaal als je de panten verhuist. Het valt me op dat katten juist altijd willen drinken van water met een smaakje, een vijver, een plas modderwater, de wc enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100