Kan mijn poes gesteriliseerd worden terwijl zij te mager is?

Mijn poes heeft een paar maanden geleden kittens ter wereld gebracht, en is sindsdien nogal vermagerd door het melk geven. Ondertussen geeft ze geen melk meer, maar is nogsteeds erg mager, en wil ook niet aankomen.

Kan het problemen geven om een sterilisatie-operatie uit te voeren nu ze zo mager is?

Weet iemand iets om de kat aan te laten komen, maar de andere katten in huis niet? (die zijn namelijk wel goed op gewicht).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt ervan af, narcose word aangepast op gewicht, dus dat is opzich geen probleem. Maar de oorzaak van het vermageren zal wel eerst moeten worden vastgesteld. Door een dierenarts wel te verstaan. Het is voor de hand liggend dat het door de kittens komt maar een bijkomende oorzaak is ook niet uit te sluiten. Ik weet ook niet hoe oud het poesje is. Dus, lang verhaal kort makend, naar de dierenarts. Toegevoegd na 1 minuut: Om je kat aan te laten komen kun je een tijdje hills a/d of royal canin recovery geven. Verkrijgbaar bij DA.

Ik neem aan van niet, maar toch voor de zekerheid even aan je dierenarts vragen

Als een dier te dik is, zijn er veel meer problemen bij castratie van poezen en honden. Als het dier verder gezond is, is er volgens mij geen enkel probleem. De dierenarts kan dat beter beoordelen dan wij, dus stel je met hem in verbinding.

het gaat er vooral ook om of het lichaam de operatie etc aankan, gewoon overleggen met de arts

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100