Kan je een kat meeverhuizen van een tuin in het platteland naar een balkon in de stad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je een echte buitenkat dan is het verre van ideaal om hem/haar naar binnen te moeten verhuizen. Vooral in het begin zal je er gek van worden....de hele dag mauwen voor de deur omdat hij/zij naar buiten wil! Je zal erg alert moeten zijn zodat hij/ zij de kans niet waarneemt om de deur uit te vliegen als die toevallig opengaat. Als hij eenmaal weg is, is het erg lastig om het dier weer te pakken te krijgen, vooral als hij al gestrest is. Een kat hecht aan zijn huis en omgeving en zal dus proberen weer hiernaar terug te lopen. Is je nieuwe woning dus niet zover van jouw oude verwijderd,dan heb je grote kans dat je het dier weer hier in de buurt terug zult vinden, mocht hij ontsnapt zijn. Zorg er in elk geval voor dat hij gechipt is, voor het geval dat.. Toch zal het dier eraan moeten wennen, een kind verhuist ook niet graag en toch zal het moeten. Gek dat we het voor een dier dan zielig vinden, vind je ook niet? Je kunt het de kat een beetje makkelijker maken door het dier bezigheden te geven zodat het zich niet verveelt. Verstop droge brokjes in huis bijv. of gooi ze door de kamer zodat hij erop kan jagen. Geef hem hoge krabpalen of klimgoed zodat hij kan klimmen en hoge uitkijkplekken heeft. De overgang van binnenkat naar buitenkat is meestal geen probleem als dit geleidelijk wordt gedaan.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekwinsum.nl/gezelsch...

Zie het antwoord van amc. Wat eventueel ook nog een optie is: je kat aan een tuigje en zo een aantal weken samen de buurt verkennen. Ook zijn er genoeg middeltjes waardoor katten niet zoveel stress ervaren, zowel van het verhuizen met een hele andere verdeling in huis en het niet naar buiten kunnen. De meest bekende is Feliway. Dit is verkrijgbaar in spray of flacon die je in het stopcontact kan doen. Feliway bevat feromonen, hetzelfde stofje als wat de moederpoes meegeeft bij de geboorte. Hier worden de meeste katten over het algemeen wel rustiger van. Mocht je meerdere katten in huis hebben is er ook de Feliway Friends. Zeker de moeite waard! Succes!

Als de kat erg vaak tot altijd buiten zat zal dat moeilijk gaan, maar als de kat gewent is om binnen te slapen en eten en zo, kan het lukken.Denk wel aan de wenperiode anders is er kans dat de kat terug zal lopen naar haar oude huis, het is slimmer om haar dan ook niet op het balkon telaten want dan kan het gebeuren dat ze ontsnapt en terug naar haar oude huis loopt, als ze ontsnapt dan weet je waar je eerst moet kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100