we hebben een hond, daar is een jong hondje bij gekomen (8 weken) de oude hond vindt het kleintje niet zo heel erg leuk. hoe kan dit opgelost worden?

De honden zien elkaar wel, dus ze wennen wel aan elkaar, er zit een tralies tussen. Maar als het kleine hondje vrij is, loopt hij, als hij kan, naar de oude. De oude vindt dit niet erg leuk, en loopt weg.
Hoe kan je ervoor zorgen dat de oude hond de jonge meer accepteert, en leuk vindt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

honden kennen geen jaloezie. de kleine is een indringer en de oudere hond heeft nooit 'toestemming' gegeven om ZIJN? territorium te mogen betreden. (teven hebben ook een territorium dus op zich maakt het geslacht niet uit) feit is dat het kleintje nu de dienst uit loopt te maken. de oudere hond laat blijken dat ie niet openstaat voor contact, maar de kleine heeft hier maling aan. feit is als dat ie dit laat gaan de kleine gewent is om de signalen (wegkijken en negeren) niet leert accepteren. zet je ze een keer samen kan de grote maar op 1 manier duidelijk maken aan het kleine hondje wat hij bedoeld. niet regaren helpt niet, ontwijken zal niet helpen (doet het nu al niet) vluchten zal niet helpen (joepie de poepie eigenschap van een pup) dus het gaat een waarschuwing worden (snauw, grom, poot erop, de pup zal moeten wijken óf op zijn rug gaan liggen) met de tralies wennen honden dus niet aan elkaar. sterker nog, spanning kan zich opbouwen. (kleintje lokt uit, grote kan niet duidelijker zijn) draai het eens om. kleine vast, grote los. laat de grote op ZIJN mannier kennis maken. zelf de keuze maken of deze toenadering zoekt zonder dat HIJ/zij belemmerd wordt. zomaar een hond in je huis halen is vragen om problemen. de oudere hond moet 'toestemming' geven. dat doet deze niet als hij met zijn snotter vooraan staat (erger nog, voor jou staat) ouder hond moet ruimte bieden. (of dit nu een huis of tuin is maakt niet uit) wachten tot je op het terrein van de ander mag. hou dus ook je pup in de gaten. (deze kan naast je staan/zitten) hoe meer de pup vooraan staat, hoe minder graag en snel de oudere de pup zal toelaten. kom je er zelf niet uit vraag dan hulp van iemand die er kijk op heeft. door het zo te houden als het is zullen er meer problemen ontstaan. succes.

het kan ook komen dat de oudere hond jaloers is op het kleintje. geef dan de grote hond meer aandacht. ookal vind je misschien het kleintje schattiger?

Dat de grote hond wegloopt is prima, hij geeft zelf aan aan de kleine hond wat hij wel en niet wil. De kleine hond moet zijn plek binnen de roedel nog verwerven. pas als de grote hond agressie vertoont moet jij optreden als leider en ingrijpen, Verder gewoon de natuur zijn gang laten gaan en het komt vanzelf goed zodra de rolverdeling voor beide honden duidelijk is.

Het is alsof je een hoogbejaarde met een drukke peuter opscheept. Het is wel een erg hoge leeftijd om nog het "vak" te moeten overbrengen maar goed, de pup is er nu eenmaal. Hoe zeer je de pup ook zou willen beschermen, je moet de oude hond de kans geven om (vaak op hardhandige wijze) de pup te corrigeren in zijn opdringerige gedrag. En zelf kan je de pup af en toe even in een bench zetten zodat de ouwe jongen rustig kan slapen. Een band krijgen honden o.a. door samen met de baas te gaan wandelen. Dat is dan weer een voordeel: de oude hond hoeft niet veel te lopen en de kleine mág nog niet zo veel lopen ivm zijn leeftijd. Dus lekker vaak en kort samen de deur uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100