Waarom ruiken fretten zo?

Waar komt deze geur vandaan? En kan je er wat aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ongecastreerde fretten ruiken inderdaad sterker. Dit zijn vooral de mannen in de paartijd. De vrouwtjes gaan ook wel sterker ruiken maar niet zo erg als de mannen. Die 90% gaat misschien op voor een man, voor een vrouwtje is dat stukken lager. Als de vrouwtjes de prikpil krijgen, lijkt mij dat de extra geur ook verdwijnt. Ik heb echter geen persoonlijke ervaring met de prikpil en weet dat dus niet helemaal zeker. Maar die sterkere geur heeft te maken met de sexuele gesteldheid en die is door de prikpil verdwenen, dus de geur waarschijnlijk ook.

Bronnen:
frettiggestoord.nl

het is een muskusgeur die ze nodig hebben in de paartijd om de andere sexe te lokken. Ik heb gehoord dat de geurklieren verwijderd kunnen worden. Persoonlijk vind ik dat niet kunnen. Je kiest voor een dier met al z'n positieve en negatieve bijkomstigheden.

Ze hebben een frettengeur omdat het fretten zijn... Sorry maar dit is de enige juiste uitleg... De geur die komt van de fret... Sorry hoor maar ook weer de enige juiste uitleg... En daar is niets aan te doen, echt waar helemaal niets... Sorry maar dit is wel weer de enige juiste uitleg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100