Bestaan er ook waterschildpadjes die heel klein blijven?

En dan bedoel ik zo'n 5 cm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van 5cm grote maximaal zijn er niet, de kleinst blijvende soort wordt maximaal 12cm dat zijn een aantal Kinosternon (modderschildpad) soorten. Ook de Sternotherus (muskusschildpad of stinkpot) wordt niet groter dan 15cm. Voor beide soorten heeft men een aquarium nodig van tenminste 80cm. lengte en een hoogte van tenminste 40cm.

Ja, als je ze in een klein bakje kan houden. Hoe groter hun leefomgeving hoe groter dat ze worden.

De waterschildpadjes die in de dierenhandel verkocht worden zijn roodwangschildpadden en worden zo'n 25 a 30 centimeter groot. De vijvers in de parken zitten er (helaas) vol van, vermits mensen ze lief vinden en nadien geen andere mogelijk zien dan ze te dumpen, ten koste van de inheemse fauna. Van een minisoort is mij niets bekend.

nee die bestaan niet. er zijn wel kleineren soorten (die ook klein blijven) maar die zijn een pain in the ass om ze gezond door het leven te laten gaan. de voeding en verzorging komt erg nou en is zeker niets voor een leek. schildpadden zijn uberhaupt geen geschikte huisdieren. ze leggen vroegtijdig het loodje of belanden in de sloot/opvang.

ja, schildpadden groeien met het bakje mee. als je een grote bak heeft wordt de schildpad groot en doe je hem in een klein bakje blijft hij klein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100