ik heb een egel in de tuin wat nu?

ik heb een egel in de tuin en in mijn tuin is geen eten te vinden mag je egels ook konijnenvoer geven
en met handschoenen oppakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die egel vind in jouw tuin ook wel slakken ed. hoor, maar je geen zorgen. Egels eten ook wel kattenvoer, maar het beste laat je de egel gewoon met rust. Als je denkt dat de egel beter in het park kan zijnkan je hem voorzichtig oppakken met handschoenen en in een doos zetten -> naar een parkje brengen. Maar het beestje weet zelf ook prima wat goed voor hem is.

waarom zou je het beestje op willen pakken? beter laat je het diertje met rust. egels eten geen konijnenvoer. je mag hem gerust wat bijvoeren, maar geef dan kattenvoer, of bruin brood met een flinke lik pindakaas.

Dat is niet nodig,hij gaat wel naar een andere tuin waar wel eten is. Er is eten genoeg nu. En oppakken is ook niet nodig, het is geen knuffeldier, hij zal alleen maar bang worden. Laat hem gewoon met rust.

Egels zijn dol op slakken en slakjes en kevertjes, dus ik denk wel dat hij genoeg te eten heeft. En ik geloof dat ze het fijn vinden om met rust gelaten te worden. Het liefst liggen ze in een stapel dode bladeren en takjes om de winter door te komen.

de egel is een intelligent dier. in deze tijd zie je ze overal. nooit voeren of oppakken maar gewoon hun gang laten gaan. binnen een week zijn ze verdwenen. ze eten insecten en die zijn in uw tuin volop te vinden. zo niet dan had ie al lang een andere plek gezocht om te fourageren.

De egel oppakken is niet toegestaan, mag dus niet, is ook nergens voor nodig. Bijvoeren enkel met kattenvoer.

geef em wat melk vinden ze lekker

geef in ieder geval nooooooit melk daar gaan ze dood van (heel slecht voor de darmen) gewoon met rust laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100