Heeft het een betekenis als een poes, muizen meeneemt naar z'n huis waar haar baasje woont?

Ja hoor, m'n poes neemt regelmatig een muis mee naar binnen. Heb al eens meegemaakt ( 2x ) dat ik een schoen aan deed, en er zat gewoon een muis in. Waarom doen poesjes of katten dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is dus echt voor jouw,ooit heeft 1van mijn katten een muis meegenomen,die heb ik in haar bijzijn weggegooid,nu was madam dusdanig op haar teentjes getrapt,dat ze een dag weg is geweest.nooit ging zo zo lang achtereen weg.heb er ook al eens 1onder ijn bed gehad,ze kon toen via het slaapkamerraam naar binnen,dat vond ik niet zo leuk,heb het raam toen maar iets verder dicht gedaan,en poes mocht via het keukenraam.en idd het is de natuur.

Gewoon, om eten mee te brengen naar huis. Gezinsleden nemen toch allemaal wel eens mee naar huis? Je man neemt bonbons mee, de dochter koopt eens een fles cola en zet die in de koelkast en de poes neemt muizen mee. Simpel. (De kat beseft natuurlijk niet dat wij geen muizen eten.) Toegevoegd na 1 minuut: 'Je man' en 'de dochter' kan je vervangen door een willekeurig ander gezinslid.

Ze nemen het niet mee met een betekenis ;) Ze vinden het leuk om met muizen te spelen, Muizen rennen voor hun leven maar katten zijn vaak speels waardoor ze hun nagels uitzetten en met hun pootjes tegen de muis aan tikken, Niet wetende dat de muizen het niet zullen overleven, wanneer ze muizen niet meer bewegen nemen ze de muis mee naar hun meest vertrouwde plek, dat is dus vaak thuis :D

Ik heb gehoord dat het iets met bedanken te maken heeft, of jou ziet als een echte baas en daarom eten voor je mee neemt. Het kan natuurlijk ook opscheppen zijn, zo van "kijk eens wat ik heb gevangen".

Ze zijn trots op hun prooi en willen dit met jou delen. Het is een teken van liefde van de katten. Wees er maar blij mee, want ze katten zijn ook blij met jou!

Het is een blijk van waardering tov het baasje

Om de baas te bedanken voor iets.

Je zou het kunnen zien als een (platonische) liefdesverklaring.

ik heb weleens gehoord dat ze dat doen al cadeau en als je ze dan straft dan denken ze dat je het niet goed genoeg vind dus brengen ze de volgende keer wat groters mee

Quote van Torrie (reactie): "Katten die erg aan hun baas hangen, verrassen deze vaak met een gevangen muis, die ze dan liefdevol in het bed leggen of voor de voeten van de baas vleien. Je kat wil je hier echt een plezier doen door de buit met je te delen. Ze mag dus niet uitgescholden worden. Het enige middel ertegen is de kat bij het binnenkomen te controleren. Als de kat dan een muis heeft, toon je buiten je blijdschap over deze verrassing." Dit klopt. Eigenlijk moet je blij zijn als je kat of poes een muis of vogel mee naar huis neemt. Dit is een teken dat jij het erg goed doet als baasje ;-)

Laat zien kijk baas ik vind je ok.Als ze geen honger hebben eten ze het niet op gunnen je ook wat.Lief he,kan ook zijn dat ze niet alleen met een muis aankomen is maar net wat ze vangen.libelle is hier nu heel hot maar ook een jonge haas of zelf een hermelijn kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100