Vanaf welke leeftijd mag je een babyparkiet verkopen ?

Vandaag zijn de eieren uitgekomen en iemand heeft interesse, dus vanaf welke leeftijd kun je ze al weg doen van de ouders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

sommigen (vooral mensen met ervaring!!!) verkopen of voeden zelf een parkiet op nog voor het dier uit het blok is. dit noemt men 'handopfok'. hiermee neem je de taak van de ouders over, dus prutswerk kan de dood voor het vogeltje betekenen!! voordeel is dat de parkiet supertam wordt. bij de grotere kromsnavels doet men dit vaker dan bij parkieten overigens. handopfok heeft niet zelden minder prettige gevolgen. willen mensen een tamme parkiet dan kiezen ze er vaak voor als het diertje uit het blok is (verschilt van parkiet tot parkiet) maar ook dit is enorme onzin. de parkiet mist een belangrijk stuk in de ontwikkeling, en kan agressief worden. sneller tam zijn kan ook pure angst zijn (dier blijft dus stil zitten met hartslag 'mega-hoog') wil je verstandig omgaan met je dieren, verkoop ze dan op zijn vroegst vanaf 7-8 weken. voor sommige parkietjes (de ene is de andere niet) kan ook zelfs dit nog te vroeg zijn. veel mensen weten niet dat een parkiet echt niet graag in zijn uppie zit in een kooitje. dus gaan niet voor een zielig solo vogeltje, maar neem/verkoop er minimaal 2. meer nuttige info kan je vinden bij de link.

Bronnen:
http://www.freewebs.com/grasparkieten-kwee...

Vanaf 8 weken. De baby parkietjes blijven in principe tot een leeftijd van 8 weken bij hun ouders (Dit is afhankelijk hoe snel een baby uitvliegt en zelfstandig kan eten).

Bronnen:
http://hobbykweeksterdichelsey.webs.com/in...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100