Wat gebeurd er als een hond witte chocola eet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat iedere hond daar anders op reageert. Ik zou er mee naar de dierenarts gaan.

Een tip van de dierenarts is om een beetje zout achter in de bek te doen daardoor braakt de hond alles uit. Zo niet bel de dierenarts succes.

Iedere chocolade soort is slecht voor een hond. Ga daar aub van uit. Puur is het slechts daarna melk en dan wit, dit komt door bepaalde stoffen waar ik de naam niet van weet maar dat doet er ook niet toe. Te veel witte chocolade kan een hond fataal worden net als dat te veel pure chocolade een hond fataal kan worden. Het verschil is echter dat er meer witte chocolade nodig is om een hond ziek/dood te krijgen.

De hond kan er ziek van worden en als hij er allergisch voor is kan het zelfs helemaal mis gaan. Kijk maar eens op de site van de bron.

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/honden-encyclope...

De hoeveelheid theobromide in witte chocolade is dermate klein, dat ze zich echt klem moeten eten wil het kwaad kunnen. Maak je dus niet bezorgd.

De theobromide in chocolade is giftig voor honden. Witte chocolade bevat zo'n 2 mg theobromide per gram. Het ligt dus aan de hoeveelheid die hij heeft gegeten of het gevaarlijk is. De giftige hoeveelheden zijn: Gewicht hond Melkchocolade Puur Hoeveelheid Theobromide 2,2 kg 113,4 g 14,1 g 200 mg 4,5 kg 226,8 g 28,3 g 400 mg 9,0 kg 453,6 g 70,8 g 900 mg 13,6 kg 907,2 g 92,1 g 1300 mg 18,0 kg 1.134,0 g 127,5 g 1800 mg 22,6 kg 1.360,0 g 156,0 g 2250 mg 27,2 kg 1.814,0 g 198,4 g 2700 mg 31,7 kg 2.268,0 g 240,9 g 3400 mg Dit zijn echter gemiddelden, de hoeveelheid theobromide kan per type/merk chocolade verschillen. Ook is chocoladevergiftiging erg grillig. Er gaan honden dood aan een niet-giftige hoeveelheid theobromide en er zijn honden die meer dan de giftige hoeveelheid binnenkrijgen en nergens last van lijken te hebben. Vermoedelijk speelt een bepaalde gevoeligheid ook een rol. Kortom, als je hond chocola heeft gegeten, de verpakking erbij nemen, de hoeveelheid vaststellen en de dierenarts bellen voor overleg. Desnoods de spoeddienst. Kenmerken van een overdosis: * verhoogde nervositeit en opwinding. * trillen. * hijgen, maar niet gepaard gaan met een hoge hartslag. * plotselinge aanvallen. * zeer snelle hartslag (het hart wordt geforceerd om sneller te werken). * coma. Vooral bij oudere honden kan een zeer snelle hartslag een hartstilstand teweeg brengen!

Ik heb ook mee gekregen dat je hond geen chocolade moet geven.Onze hond zit helaas regelmatig met zijn snoet in de prullenbak en daar zit soms ook nog weleens een restje chocola in van bijv. een boterham wat door de kinderen niet is opgegeten waar chocopasta op heeft gezeten.Ik maakte mij in het begin hier erge zorgen over.Als het echt zo giftig is als ze beweren dan was mijn hond er allang niet meer geweest.Ik probeer nuchter te denken en mijn hond goed in de gaten te houden als hij iets van chocolade heeft gehad vertrouw ik het niet dan neem ik contact op met de dierenarts.Let op je hond als hij chocolade heeft gegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100