Wie weet hoe je een konijnendrinkfles kunt zuiver maken?

De drinkflessen zijn van binnenuit smerig groen geworden door de zon etc. Alle tips zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het groen is natuurlijk algen, die zijn erg nuttig om het water gezond te houden, ook al ziet het er niet fris uit, het geeft niets. Even een beetje zand in doen met wat water en schudden, ook al is het groen niet allemaal weg, het is dan wel schoon genoeg.

Warm water, niet te heet anders smelt deze, scheutje chloor en wat afwasmiddel en schudden. Indien het groene er niet goed afgaat, met een oude tandenborstel (mits dit past) schoonpoetsen. Uiteraard na schoonmaken de hele handel ZEER goed omspoelen, je wilt niet dat jouw konijn restjes chloor gaat drinken. Het metalen tuitje niet vergeten, hiervoor heel heet water gebruiken.

Zilverzand met water er in doen en schudden. Succes!!!

Voor het reinigen van baby-zuigflessen bestaan er tuitenragers/flessenragers. Deze flessenragers werken perfect voor het reinigen van drinkflesjes voor konijnen.

Water met droge rijst er in in het flesje doen en flink schudden. NIET in de vaatwasser, daar vervormt hij volgens mij van.

Schelpenzand in de fles, beetje water erbij en flink schudden.

water, steradent tabletje en een nachtje geduld...Steradent maakt trouwens een hoop meer schoon dan tanden! ook witte kleding wordt weer prima wit.

een scheut azijn en warm water in de fles doen, haalt het groen weg, maar ook de kalk in de fles.

Stop de koffieprut uit het koffiefilter (nadat je koffie hebt gezet) in de konijnenfles, beetje water erbij en flink schudden. Werkt prima!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100