Kan een kat 2 dagen en nachten zonder eten en drinken?

Mijn buurvrouw belde net aan. Ze vermoed dat haar kat opgesloten zit in ons hok. Het hok heb ik 2 dagen geleden voor het laatst open en dicht gedaan. Ik was toen het gras aan het maaien. Ik heb in het hok gekeken. Er lag een plasje kattenpis en een paar opgedroogde drolletjes. Maar geen kat te bekennen. Wel een flinke stank! Maar dat kan ook van de poep en pies lucht komen... Ik ben een beetje bang dat hij dood is en ergens achterin ligt. Ik kan er niet makkelijk bijkomen. kan een kat zolang zonder eten en drinken en zou het dus kunnen dat hij dood is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kat gaat echt niet dood van 2 dagen niet eten en niet drinken. Als je animal planet zou kijken zou je dat weten ;-) Ik denk dat als de kat er zit dat ie gewoon ergens achterin zit en er niet uit durft te komen. Ik zou toch de schuur maar eens gaan uitpluizen.

Ik denk niet dat hij dood is ;) Bij ons was het zelfs een keer zo dat een kat een paar dagen in onze tuin heeft gezeten (hij kon er niet uit omdat hij met zijn poot in zijn eigen halsbandje kwam te zitten), dus hij zat een beetje in de struiken en kon redelijk weinig op 3 poten. Toen we het nummer dat op zijn halsbandje stond hebben gebeld, bleek dat de kat al 2 weken vermist was en dat de eigenaren alle hoop al hebben opgegeven. Nou denk ik niet dat hij 2 weken lang helemaal niks heeft gegeten, maar hij is inderdaad erg mager geworden, dus veel zal het niet zijn geweest. Maar zelfs in die omstandigheden heeft de kat het ook gewoon overleefd, dus maak je geen zorgen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100