Ik heb een zwerf kitten meegenomen naar huis, wat moet ik nu doen?

Het arme beestje zat uit de vuilnisbakken te eten, en is echt heel erg mager. Volgens mij is hij iets van 7 weken. Ik vond het zo zielig, dat ik hem mee naar huis nam. Ik had brokjes voor hem gekocht, en hij heeft al 2 bakjes op. Ik wil hem best houden, verzorgen en liefde geven. Alleen, weet ik niet zo goed hoe je kitten/katten moet verzorgen. Kunnen jullie me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou eerst met hem/haar naar de veearts gaan hem laten controleren en eventueel enten. Daar kun je dan ook vragen wat je het beste kunt geven om het katje weer op krachten te laten komen.

idd eerst langs de dierenarts, je weet maar wat het beestje heef (opgelopen). Lief dat je je over het dier hebt ontfermd. Kan zijn dat zijn moeder is dood gegaan en haar baasje niet eens afweet van het bestaan van het jong.

Een goeie site is http://cats.about.com/ , heb ik zelf ook gebruikt toen we onze poes kregen.

De brokjes kattenvoer zijn al prima. En een bakje water. Geen melk. Ook geen zout eten. Dus niet met de pot mee laten eten, zeg maar. Verder denk ik toch dat je er mee naar een asiel moet of iets degelijks want misschien is de kat al van iemand en is die de kat kwijt. Je kunt een gevonden kat aanmelden, met foto. http://www.amivedi.nl/ Als mensen niet reageren dan kun je het dier lijkt me blijven verzorgen alsof het van jou is. Hou een beetje bij wat je onkosten zijn. Mocht er dan toch nog een eigenaar komen, dan kan die jou die kosten vergoeden. Komt er niemand voor de kat dan kun je hem/haar zelf houden. Een kitten heeft in het begin veel aandacht nodig. Ook om het dier een beetje aan jouw huisregels te laten wennen. (Niet aan de bank hangen, bijvoorbeeld.) Dus er moet wel vaak iemand thuis zijn voor het dier. Voordat je verdere kosten maakt; inderdaad even mee naar de dierenarts om de gezondheid te laten beoordelen en een vlooienmiddel voor jonge katten te vragen. Heel veel plezier ! Toegevoegd na 9 minuten: O en als je dan bij de dierenarts bent, dan kan die misschien ook even checken of het beestje al gechipped is. Als dat zo is is de eigenaar te achterhalen. Wil je dan toch graag een katje; het dierenasiel heeft er altijd te veel. Ook jonge katjes.

Bronnen:
http://www.amivedi.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100